Жан Виденов се кандидатира за президент: ГЕРБ и БСП в паника!

в България
Loading...

Жан Виденов ще се кандидатира за държавен глава, и ще спечели най-вероятно още на 1 тур, сочат наши абсолютно сигурни източници. Бившият премиер бил придуман от група леви идеалисти от БСП, след пълното крушение както на столетницата, така и на управляващите от ГЕРБ. В рамките на разложена политическа система – подобна на тези на запад, в България също се открива възможност за извънсистемен играч, който да пробие. Фигурата на Виденов е идеална за този формат.

След 4 по ред неолиберални правителства, които буквално плячкосаха страната, и с оглед на провала на неолибералния модел и на глобално ниво, Жан Виденов изглежда като “единствения честен премиер”, който сме имали. Доскоро оплюван, заради икономическата катастрофа, която го свали, сега той е с изчистен образ, защото се видяха истинските причини за самата катастрофа. Това са глобалните спекуланти, за които съдбите на държавите нямат значение, в името на печалбите. Кризи като нашата се повтарят непрекъснато, а през 2008 удариха и целия свят. И пък същите псевдо-капиталисти и финансови мошеници движеха процесите. Плячкосването на държави чрез валутни атаки за подобни бездушни същества е съвсем обичайно. Но излизането на истината реално изчисти образа на сочените за виновници текущи управляващи.

В момента българското общество е в абсолютна апатия и безверие. Има усещане, че промяна е необходима, но недоверието е невиждано, и никой не разбира как изобщо може да се случи тази промяна. Фигура тип “Виденов” обаче представлява съвсем очевиден отговор.

Кандидатурата на бившия премиер поставя в шах и левицата, и Бойко Борисов. На първо време подобен избор ще нокаутира червените. Но след това твърда фигура с ляво мислене като Виденов, ще разруши всички политики на неолибералното правителство на Бойко. Счита се също, че Виденов ще подобри отношенията с Русия, и ще има политика в Европа, сходна с тази на скептици като Качински, Орбан, и донякъде – Ципрас.

Засега не е ясно ще могат ли партиите от статуквото да го спрат с някакъв тип “австрийска” схема. / ГН


Жан Виденов се оказва единствения Български премиер от 1990 г. до днес, който има смелостта да откаже, и отказва да изпълнява Плана Ран-Ът