The Bulgarian Times

Затворници победиха в научен дебат студенти от Харвард

в Свят

Преди тази победа затворниците вече имали победи и над кадетите от Военната академия на САЩ в Уест Пойнт и над студентите от Университета на Върмонт.

Затворниците в затвор в Ню Йорк победиха в дебат студенти от Харвардския университет, съобщава Би Би Си Би Би Си. И двата отбора спорили помежду си в рамките на дебат за незаконната имиграция.

Съдиите трябвало да оценят аргументите на кой отбор са по-силни, способността им да спорят и красноречието на участниците. Съгласно условията на дебата, единият отбор поддържал конкретна теза, а другият я отричал.

Още през септември затворниците от една от изправителните институции на щата Ню Йорк предложили на студентите да премерят уменията си на турнир за дебати. Те приели предизвикателството и се съгласили да участват в конкурса в затвора. Всеки отбор се състоял от трима човека.

Екипът на Харвард се смята за един от най-силните, а през 2014 г. стана световен шампион по способността да се спори на интелектуални теми. Тази година късметът обаче бил на страната на затворниците, които успели да победят студентите.

Важно е да се отбележи, че затворниците не могат да използват интернет, а получават информация само от книги и други материали за обучение, които се поръчват предварително.

Забележително е, че затворниците трябвало да защитават  тезата, че на децата на незаконните мигранти не трябва да се позволява да посещават американските училища.

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе