ЗАЩО В ЕЛЕКТРОННИТЕ МЕДИИ ПРОДЪЛЖАВА РЕКЛАМАТА НА КРЕНВИРШИ И КАКВИ ЛИ НЕ МАРКИ НАДЕНИЦИ?

в България

ЗАЩО В ЕЛЕКТРОННИТЕ МЕДИИ ПРОДЪЛЖАВА РЕКЛАМАТА НА КРЕНВИРШИ И КАКВИ ЛИ НЕ МАРКИ НАДЕНИЦИ?

Подвеждаща ли е потребителя рекламата на нездравословни продукти?

Три кренвирша на ден увеличават риска от рак на панкреаса с 19%!

Експерименти еднозначно показват, че кренвиршите и надениците, и като цяло продуктите от преработено месо, са вредни за здравето.

Група американски учени анализираха резултатите, получени от проучването на менюто на повече от един милион души, и откриха, че 50 грама преработено месо на ден, включително кренвирши и наденици, увеличават риска от диабет и сърдечно-съдови заболявания. Причините за болестите се дължат на химическите добавки и солта в тях.

Други изследвания показват, че колбасите повишават кръвното налягане и имат пряка връзка с онкологичните заболявания.

Производителите на кренивши и наденици и други видове колбаси красиво рекламират своята продукция и хвалят нейния „превъзходен, натурален” вкус.

Медиците все по-често бият тревога, че в нашето хранене много често преобладават преработените продукти. Те посочват, че в кренвиршите например се съдържат много наситени мазнини, консерванти, усилватели на вкуса (натриев глутамат) и още цял букет химически добавки.

Затова дали въобще си струва да употребяваме кренвирши, наденици и прочие колбасарски изделия?
В кренвиршите почти не се съдържа месо, в най-лошия случай то е само 10%. Останалите компоненти могат да предизвикат отвращението ни – кожа, хрущяли, брашно, нишесте, соев белтък, ароматизатори, оцветители, сгъстители, карагинан, фосфати, нитрити, нитрати, животински и растителни мазнини. Всъщност вместо месо в кренвиршите се съдържат животински мазнини, кожи, пилешки остатъци, белтъчно-мастни емулсии. В емулсиите се съдържат вода, растително масло, соев белтък, натриев казеинат.
И как може тогава това нещо да се нарече „месен” продукт?!

Натриевият глутамат, който производителите добавят в кренвиршите, води до зависимост и с времето човек губи способността да се наслаждава на естествените продукти. Оцветителите и консервантите много често предизвикват алергични реакции; те се натрупват в организма и постепенно сриват имунната му система, провокирайки различни заболявания.

Особено е опасна соята, която се влага в кренвиршите, защото е генномодифицирана. Отдавна е известно, че тя е изключително вредна. Фактически соята представлява гъба, която попива всичко – ароматизатори, оцветители, цялата химия, която производителите влагат в този продукт, който незнайно защо се нарича „храна”. Те въобще не се интересуват, че купувайки ги , хората плащат със здравето си.
Веществата, които съдържат кренвиршите и надениците, не могат да се преработят напълно. Организмът не знае какво да прави с тях и се опитва да ги преработи със сетни усилия. Така ние губим голяма част от енергията си и се чувстваме уморени, потиснати, депресирани.

Шведски учени установиха, че редовната употреба на кренвирши повишава риска от рак на задстомашната жлеза. Само един стандартен кренвирш на ден увеличава риска от това заболяване с 19%! Ако изяждате на ден по три кренвирши, увеличавате риска от рак на панкреаса с 57%!

Кренвиршите са особено вредни за децата. Педиатрите настояват родителите да не хранят децата си с тях до три години. Тяхната храносмилателна система не може да се справи с химическия състав на този фалшив продукт.

Кренвиршите вредят и на стройната фигура. Една порция то 50 грама съдържа от 120 до 200 калории; освен това в тях се съдържа много сол, която задържа водата. Диетолозите предупреждават, че редовната употреба на кренвирши води до затлъстяване.

Бременните жени и кърмещите е най-добре да подминават витрината с колбасите. Още веднъж повтаряме – въпреки хубавия и пресен вид, съдържанието на кренвиршите е много съмнително. Те не съдържат нито витамини, нито други полезни вещества, затова ако се откажете от тях, ще подобрите здравето си.

ПОМНЕТЕ: КРЕНВИРШИТЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО. ТЕ МОГАТ ДА ПРОВОКИРАТ СЕРИОЗНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ!

ДНЕС Е НЕВЪЗМОЖНО В МАГАЗИНИТЕ ДА СЕ ОТКРИЯТ НАТУРАЛНИ КРЕНВИРШИ.

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РЕКЛАМИТЕ НА КРЕНВИРШИ И НАДЕНИЦИ! ЕДИНСТВЕНАТА ИМ ЦЕЛ Е ДА ВИ НАКАРАТ ДА КУПУВАТЕ ОТВРАТИТЕЛНИТЕ ИМ СУРОГАТИ, ОТ КОИТО ПЕЧЕЛЯТ МНОГО. / Издателство “Распер”

ЗАЩО В ЕЛЕКТРОННИТЕ МЕДИИ ПРОДЪЛЖАВА РЕКЛАМАТА НА КРЕНВИРШИ И КАКВИ ЛИ НЕ МАРКИ НАДЕНИЦИ? by

Последни от България

Отиди Горе