Защо точно в Хасково откриха уран във водата?

в България

Този край е дал много на ядрената мафия. Но сега няма да ви занимавам с пълния списък на “героите”, а ще ви припомня само ТРИ от ключовите фигури, от последните 7-8 години. И нека започнем с встъпването в длъжност на кабинета Борисов1?

Една от първите стъпки на новия премиер беше да назначи за изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” едно лице, родено в … Хасково. Около година по-късно същият е освободен и пенсиониран. Но не завинаги!

С идването на власт на кабинета Борисов2 същият хасковлия е върнат на поста изпълнителен директор на АЕЦ-а. Преди по-малко от една година същият е освободен от поста, след скандал, който му беше спретнат от един “политик”, чиято другарка от години търгува с нашия ток от АЕЦ-а. Освободеният другар е много стар служител на централата още от времето, когато “ОтриЗателни явления при строежа на АЕЦ “Козлодуй” (1986 г.)“. Казано накратко – много я разбира енерГЕПИката.

Ако още сте на вълна кабинет Борисов1 сигурно си спомняте, че там имаше ДВАМА министри на енерГЕПИката? Първият беше отсвирен след скандал на катарския плаж. На негово място беше инсталиран млад кадър, родом от … Хасково. И двамата впоследствие свидетелстват пред арбитражния съд в Женева, за да бъде осъдена България на повече от € 600 000 000 в полза на руснаците, заради спряния проект АЕЦ “Белене”. И не стига това, но и получават тлъсти хонорари за усилията си.

По времето на същия този министър енерГЕПИка той назначава за председател на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй” 28 годишна (тогава) еколожка. Официалните и биографи твърдят, че била родом от София. НО пък скъпият и татко и до ден-днешен е кмет на община Маджарово … хасковско. А бе знаем ги ние тези софиянци? Дето по празниците си ходят по родните места?

Защо не споменавам имената им ли? Те многократно са “уважавани” на страниците на този блог. Който иска ще ги намери?

Откакто възникна проблема с урана във водата на този край, обаче, не съм чул някой от тези другари да се изходи по въпроса. Особено другарката еколожка? Явно природата доста е насъбрала от рожбите на този край и е решила да си отмъсти?

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Защо точно в Хасково откриха уран във водата? by

Последни от България

Отиди Горе