Защо Меркел и Гемания истерично поддържат ТТПИ и СЕТА?

в СВЯТ

Германия е най-силната и развита икономически страна в ЕС, или поне така изглежда. Има обаче един опасен феномен – над 50% от БВП на Германия се формира от износа и провалът на ТТПИ и СЕТА би ударил най-силно икономиката на страната. Затова Меркел остана последна, от истерично поддържащите проваленото вече и отхвърлено и от Конгреса и от новата администрация на Тръмп трансатлантическо споразумение ТТПИ и не даваше прах да падне върху СЕТА. А, другите европейци-„кучета ги яли“, да ядат ГМО и да ги съдят корпорациите.

Другият фактор, който не бива да пропускаме, е невероятно-налудничавото и необяснимо желание за унищожаване на националностите, народите, националните държави и с помощта на пуснатите ислямски банди, под форма на мигранти за превръщане на всичко в една аморфна маса, без идентичност, религия и национално съзнание. Оказа се, че не е лудост, не е „човеколюбие“,не са шантавите „европейски ценности“, а е единствено желанието за установяване на пълен контрол над цяла Европа, независимо до какво състояние ще бъде докарана. Гордост за нас е, че Румен Радев застана срещу Меркел. В същия ден, когато Ангела Меркел и Европарламента защитиха съответно ТТПИ и СЕТА, новоизбраният президент на Република България ген. Румен Радев потвърди, че ще сезира Конституционния съд за договора ЕС-Канада (СЕТА). В съзвучие с целите на Меркел, на глобалистите и загубилия изборите клан в САЩ, дойдоха ден след ден действията в Европарламента срещу Православието и Русия и в българското НС за унищожаване на собствената история и ликвидиране на паметници.

Износът на Германия възлиза на 1 354 млрд. щатски долара през 2007 година, най-голям е износът за Франция (9.7 %), САЩ (7.5 %), Великобритания (7.3 %), Италия (6.7 %), Холандия (6.4 %), Австрия (5.4 %), Белгия (5.3 %) и Испания (5.0 %). През 2011 г. Германия е на второ място по износ в света. Основните пера в износа на Германия са автомобилите, машините, битовата техника и продукти на химическата и леката промишленост. Вносът на страната възлиза на 1 075 млрд. щатски долара. Според изследването на МОТ „между 2004 и 2011 години средната класа в ЕС е намаляла с 2,3%, а по последни данни оттогава това намаляване продължава“. Тази група е пострадала сериозно в страни като Гърция, Испания, Естония, Кипър и Португалия. В Централна и Източна Европа ръстът на средната класа „бе спрян от кризата“. А в редица други държави, особено в Германия, „ерозията на средната класа бе забелязана отпреди кризата“, тя намаляваше годишно с 3 процента. Меркел предупреди германците да не се обръщат към търговския изолационизъм. Германският канцлер заяви, че „не е щастлива“ от възможното разпадане на Транстихоокеанското споразумение. Меркел използва изказването си пред долната камара на парламента в Берлин, за да коментира тревогите на избирателите за глобализацията в Европа и отвъд нея. Тя изрази тревогите си за изборните кампании, които използват все повече „фалшиви сайтове, ботове и тролове“, за да оформят общественото мнение по начини, за които конвенционалната политика не е подготвена. „Много хора тези дни се тревожат за стабилността на реда, с който толкова много сме свикнали“, каза Меркел в сряда в първото си голямо изказване, откакто обяви в неделя кандидатурата си за 2017 г. „Трябва заедно да се борим за това, за мултилатеризма, за оформянето на глобализацията заедно с останалите – и аз ще се боря“.
Без директно да споменава Тръмп, Меркел – лидер на най-голямата икономика в Европа, защити свободната търговия, включително Транстихоокеанското споразумение. Германският лидер направи защитата на глобалната търговия ключов елемент от икономическата си визия, включително търговския пакт между САЩ и ЕС – ТПТИ (Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции). “Не съм щастлива, че Транстихоокеанското споразумение сега реално няма да се превърне в реалност“, каза тя „Не знам кой би спечелил от това. Въздържам се от прогнози засега“.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД