Защо да е логично, когато трябва да е парично?

в България

Днешното сравнение на борсовата цена на електроенергията, за утре (26/04/2017г.), между деветте европейски страни, заедно с България, които редовно наблюдавам, сравнявам и понякога ви показвам сочи , че “Аномалиите продължават една след друга“.

За по-добър преглед и прочит на поредното сравнение кликнете с мишката върху графиката:

През миналата година на същата дата борсовата цена у нас е била с 40% ПО-НИСКА, при прочее равни условия. Спрян за ремонт и презареждане 5-ти блок на АЕЦ “Козлодуй” и не съществена разлика в износа. Преди две години, когато все още нямаше борса, но 5-ти блок пак беше спрян, а износът беше РЕКОРДЕН, за цялата история на страната, АЕЦ-а продаваше на т.нар. “свободен пазар” на цени от 30% по-ниски от днешните.
Ако пак нещо не ви е ясно можете да потърсите обяснението в ““Америка за (унищожаване на) България” усилва терора”. Те тези неща ги разбират най-добре.

Може пък причината за аномално високата цена да е в “Тихо, да не ни чуят алчните капиталисти!”?

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Защо да е логично, когато трябва да е парично? by

Последни от България

Отиди Горе