Защо Борисов трябва да си отиде?

в България

Отиващата си седмица бе наситена с много политически събития – големи, малки, съществени, несъществени, приемливи, неприемливи….Дълго може да се изброява. И всичко това ме кара сериозно да се замисля над въпроса:

Защо Борисов трябва да си отиде?

Първо: Няма право да ни управлява министър-председател, който започва мандата си с изнудване. Факт, безспорно признат от почти всички управляващи. Десетки пъти, директно r по всички медии чухме признанието на членове на кабинета, че Борисов е бил изнудван от АБВ. Щом допускаш да те изнудват в стартовата фаза на кампанията, означава, че това е модел на преследване на личен успех.

Второ: Няма право да ни управлява министър-председател, който приема да обслужва чужди интереси, пренебрегвайки българските. Борисов и неговият министър признаха, че чужди държави са му казали да смени Бокова, че е получил писма, че е взел решение под натиск.

Трето: Няма право да бъде министър-председател човек, който унижава гражданите на своята държава. Тези дни видяхме какво ли не. Включително и да наречеш нахално поведението на най-високо поставения в международните институции българин. Независимо, че на мен лично Бокова не ми харесва, но аз не съм министър-председател и ми е позволено да не се владея. Не може един министър председател, да не зачита международните норми, не може един министър председател, да не познава правилата, по които изпраща свой (личен) претендент за най-високия пост в света. Или не разбира, или не иска да разбира. И двете са достатъчни да няма право да ни управлява.

Четвърто: Няма право да бъде министър-председател някой, който подбира кабинета (министрите си) само по критерий – „ще имат моето мнение и нищо друго“. В този изключително грозен (меко казано) международен скандал, на който всички бяхме директни свидетели, видяхме и чухме отчаяни обяснения, смешни жалки, абсурдни, дори унизителни за авторите, но с една цел: да оправдаем министър-председателя. Само един факт: Министър Митов по БНТ каза, че правителството е „сменило номинацията за ООН…“ Той, горкият не си даде сметка, че номинация не се сменя. Тя е само едно предварително условие. От там, нататък номинираният се превръща в кандидат на света, той преследва тази подкрепа, той иска тази подкрепа, той демонстрира, че е гражданин на света. Ако не е такъв, той няма да успее. Просто министър Митов трябваше да бъде откровен пред сънародниците си и да каже: „Ние решихме, да направим НОВА номинация“.

Пето: Не може да бъде министър-председател някой, който всеки ден унижава сънародниците си. Аз не съм привърженик на левите, аз не съм бил и не съм свързан с това пространство. Но само защото не мога да се примиря, че може БСП да се върне на власт, не приемам да ме унижават – да ме убеждават с лъжи, да ми обясняват действията си като на дебил, да ме считат за неграмотен, да не ми дават право на мнение…

Шесто: Не може да бъде министър-председател, някой, който всеки ден ни лъже. Например, за да покаже, че кабинетът е ДЕСЕН, само формално се демонстрира, отрицание на комунистически фамилии. Ако фамилията Бокови е достатъчна причина министър-председателя да взриви международната дипломация, то защо същият този министър-председател, не ни каже защо в този кабинет има фамилията Пръмова (сега Кунева)? Може би следващото изнудване? Защо няма отговор коя е Сталинка? Защо няма отговор кой и какъв е бил Борисов.

Като се замисля, сигурно аргументите може да бъдат повече от сто.

Всъщност, въпросът е сложен. Ако този министър-председател си отиде (защото работещ кабинет няма), тогава КОЙ ще ни управлява?

И отговорът за мен е: По-добре нещо още по-лошо (въпреки, че по-лошо не мога да си представя), за да просветне лъч за шанс за нещо по-добро.

Любомир Кольовски,  Фейсбук

loading...
Защо Борисов трябва да си отиде? by

Последни от България

Отиди Горе