Започват съдебно преследване за „език на омразата“ във Фейсбук

в Некатегоризирани

Кой ще определя какво е език на омразата?! …Знам, че след 2-3 седмици някои ще се разпищят, защото ще забравят какво се договориха Фейсбук и Гугъл с Еврокомисията. И ще се разпсуват из фейса, по стар български обичай.

Аз чакам, пак самотна, на крайъгълния камък да се посъбудите, че да разберете как като среднощни разбойници тези, които внезапно ви подариха медийна платформа за свободни словоизлияния, на 31 май си взеха подаръка обратно. И ви заплашиха със съдебно преследване за „език на омразата“.

Дори не възкликнахте – чааакайте малко: какво е „език на омразата“.

За псувните знаем от вкъщи, че са неприлични.

Какво обаче лобистите – политици целят с подобно ограничение на свободата на словото в Интернет е една доста широка тема. За която ви трябва някой изпатил от цензура журналист – ЖУРНАЛИСТ, а не тъп блогър и несъстоял се литератор, да ви обясни. Да ви предупреди, че отнемането на думата за критика и опозиционно говорене е крачка към тоталитарната държава. Срещу която ритахме и съборихме преди 25 години.

Сега, гледам, пак ние – оплюваните журналисти, ще се наложи да се надигнем. Защото новините и писането за блогърите и троловете не са професия.

А на администраторите на ФБ предлагам по-напред да се справят с фалшивите тролски профили, които се занимават с парични измами, предлагайки „сериозна връзка“ на жени и мъже, съответно.

Нора Стоичкова, Фейсбук