Започва се! В Тексас планират референдум за излизане от САЩ

в ПО СВЕТА
Националното движение на Тексас (TNM) излязло с предложение да се проведе референдум за излизане от Съединените щати.

Телевизията RT цитира лидера на общественото движение Даниъл Милър с уточнението, че за решението повлиял Брекзит, предаде КРОСС.

„Победата на привържениците на Брекзит отваря врата за Текзит (референдум за независимост на Тексас), тъй като доказва, че можем като възрастни да говорим за независимост и да позволим на хората да запазят последната си дума“ – отбелязал в интервю за агенцията лидерът на движението.

Освен това Милър счита, че ако Тексас излезе от състава на щатите, той ще стане една от най-големите икономики в света и може да заеме 10-о място.

Отбелязва се, че привържениците на инициативата на Национално движение на Тексас вече надхвърлили 250 хиляди души.

Доналд Тръмп: Решението на британците е фантастично!

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп поздрави вчера британците за решението им да напуснат ЕС, като каза, че те са си „върнали контрола над своята страна, и това е нещо велико“, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Тръмп пристигна в шотландското градче Търнбъри, за да открие ново голф игрище, часове след референдума, в който британците се произнесоха за Брекзит.

Той нарече решението на британците „фантастично“. Хората от цял свят недоволстват и притесненията, свързани с контрола над границите, са сред основните фактори, накарали британците да гласуват по този начин, каза той.

Тръмп прогнозира, че и други страни могат да последват британския пример и добави, че „и в САЩ хората недоволстват заради подобни неща“.

източник: dir.bg