Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

За белото и кърмата: Как любителките на кокаина да не се отказват от кърменето (ВИДЕО)

в Лайфстайл
Loading...

Следващите редове не са за нормалните мами, които не са опитвали никога кокаин. Не са и за фанатичните майки, които сочат кърмещите с пръст, само ако са изпили една бира. Следващите редове за зависимите към белото и определено няма да бъдат избрани за майки на годината.

Ако сте от тази категория и имате малко бебе, спрели сте да се друсате, когато сте видели двете чертички, но няколко месеца след раждането вече сте изтрещели от смяна на памперси, детски писъци и липса на социален живот и тайничко си мечтаете за една малка линийка, прочетете следващите редове. За да не навредите на бебето, ако се отдадете на изкушението.

Ясно е, че кърменето и кокаинът не са съвместими. Миналият месец американската тв двойка Сом и Кристин бяха обвинени в дрогиране на малката им дъщеря с кокаин. Двамата купонясвали с бело цяла нощ и 12 часа след това блондинката накърмила дъщеря си. Пеленачето се почувствало зле, започнало да обръща очички и било прието в Diamond Children’s Hospital. Отначало родителите отказали да й бъдат направени кръвни изследвания, но докторите открили в урината на малката голямо количество кокаин. В косата на бебето също е открито наличие на белия прах. Властите веднага били уведомени и двойката била изправена пред съда.

 

Ако не искате и вие да имате разправии с полицията, най-добре спазвайте съветите на лекарите и изчакайте поне 48 часа, за да кърмите отново. През това време изцеждайте кърмата с помпа и я хвърляйте. В САЩ са регистрирани доста случаи на кърмещи майки, които не са изчакали да минат минимум 24 часа от приемането на наркотика. Ефектите върху пеленачето са припадъци, хипертония, тахикардия, възбуда и раздразнителност. Регистриран е и случай, в който майка-наркоманка е намазала с кокаин гърдите си, за да облекчи разранените от кърменето зърна. Половин час след като е кърмила, бебето било прието в болница с тежки последици. Докторите спасили пеленачето и посъветвали майката да премине на изкуствено мляко, след като не може да контролира зависимостта си.

Няма как да смъркате и да не пиете. Алкохолът, също като кокаина преминава в кърмата и е установено, че върховата му концентрация е около 30-60 минути след пиене на гладно или 60-90 минути, когато е погълнат с храна. Установено е също, че въздействието на алкохола върху бебето е пропорционално на изпитото от майката количество.

Умерената до прекомерна употреба (2 или повече алкохолни питиета на ден) потиска рефлексите на слизане и изхвърляне на млякото от гърдата. Алкохолът може да причини също изоставане във физическото развитие и слабо наддаване на тегло на бебето. По тези причини и за собственото Ви здраве, трябва да избягвате алкохола докато кърмите, а когато пиете, това да е рядко и количествата да са силно ограничени. Препоръчва се да избягвате кърменето 2 часа след употребата на алкохол.

Според разследване на Reuters през 2013г. във САЩ са диагностицирани над 27 000 новородени, които са зависими към наркотиците. На всеки 19 минути майка – наркоманка ражда новородено, зависимо към дрогата. Бебетата, също като възрастните, изпадат в абстиненция. Когато се родят, може би няколко часа по-късно те са видимо по-нервни, плачат много повече от другите бебета. Те проплакват не за глътка въздух, а за доза кокаин, хероин или амфетамин. Те са метадоновите новородени, които няма да усетят майчина ласка и ще бъдат закърмени с дрога.

Тoзи материал цели да предостави съвети към употребяващите за това как да избегнат нежелани вредни последствия от прием на кокаин по време на кърмене. BIG5 не носи отговорност за независимите и автономни решения на трети лица, както и за тяхната употреба и злоупотреба с със забранени вещества. / BIG5.BG 

По темата:

Човек се отказа от самоубийство, след седмица на бело и курви

 

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе