Ядреният експерт инж. Георги Котев разкрива нова схема за източване на родната енергетика (ВИДЕО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Това няма да го чуете или видите по нито една СМРАД!
*СМРАД = средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. Работят за наша сметка, но за чужд, външен интерес.


Ядрена престъпност
| Април 2017 г. |
Месечен енергиен бюлетин с инж. Георги Котев

В априлския брой на „Месечен енергиен бюлетин“ Георги Котев разкрива поредната схема за източване на родната енергетика. Енергийният експерт детайлно разглежда покупката и търговията с електроенергия от АЕЦ „Козлодуй“. Анализаторът показва, по дати и с цифри, как купуваната електроенергия от атомната централа на цени от 61 до 62,5 лв. за мегават час след това е предлагана на българската енергийна борса на цени от 70 до 90 лв.

Котев подчертава смущаващия факт, че АЕЦ „Козлодуй“ НИКОГА, АБСОЛЮТНО НИКОГА, не публикува проверими резултати от проведени търгове. Според независимия енергиен експерт това се прави, за да бъдат скрити какви количества електроенергия са продадени, на каква цена и най-важното на кого са продадени.

Георги Котев е категоричен, че цената на електроенергията на българската енергийна борса се държи спекулативно висока, за да може тези, които са закупили евтин ток от АЕЦ „Козлодуй“ да могат да го продадат с добра печалба.

Енергийният експерт предоставя нови доказателства по темата за доставката на старо желязо в България от страна на Русия, под формата на реактори за АЕЦ „Белене“.

Котев разкрива два абсурда в родната енергетика. На 22 април, в малките часове на нощта, V-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“ е бил спрян за планов годишен ремонт и частично презареждане със свежо ядрено гориво. Абсурдното е, че според показанията в реално време на интернет страницата на централата, макар и спрян, и изключен от енергийната система, V-ти блок е продължил да работи в продължение на няколко денонощия.

Друг абсурд, на който се натъква независимият енергиен експерт е свързан с Електроенергийния системен оператор на България. Според сайта на оператора излиза, че фотоволтаиците на територията на страната произвеждат електроенергия и в тъмната страна на денонощието.

Енергийният експерт Георги Котев, като се позовава на статия на The Guardian, коментира решението на Еврокомисията, относно родните ТЕЦ, чийто газови емисии са извън нормите. Едно решение, което опроверга апокалиптичните сценарии, с които ни плашеха редица институции, в продължение на месец. Решение, за което родните медии мълчат и до сега.
Гледайте априлския брой на „Месечен енергиен бюлетин с Георги Котев“. Вижте различната гледна точка на независимия енергиен експерт за случващото се в родната енергетика. / tobe.bg


(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)