Ядрените инвеститори у нас са повече от бежанците

в България

С такова впечатление остава чуждият турист, ако чете, гледа и слуша “националноотговорните медии” от последните дни.

Всички до една под строгия контрол на все още действащата Държавна сигурност.

След хита през почивните дни “Кои са тайните инвеститори на Р.Овч. за АЕЦ “Белене?“, днес и (дез)информатора “24 парцала” се включи в хора на облъчвателите на мозъка на матряла, че час по-скоро трябва да платим старото желязо за АЕЦ “Белене”, защото чуждите “инвеститори” се избиват, кой пръв да си погребе парите у нас.

Ето го и оригиналното словоблудство: Американци готови с оферта за АЕЦ “Белене”

Целият материал прелива от слухове и сплетни от агенция ЕЖК (Една Жена Казала). Но за да не бие много на очи в статията има и цели СЕДИМ вЕрни думи и те изглеждат ето така: “Първо трябвало да се плати изработеното оборудване …”. Цялата тупурдия е, за да се излъже матряла, че плащането за старото желязо си струва. За по-убедително “24 парцала” са поставили и една снимка:

На снимката от дясно виждаме дупедата от ГРОБ Вальо Баничката, а от ляво – генералният директор на “Ижорски заводи”, Санкт Петербург, където уж се произвеждат реакторите за АЕЦ “Белене”. Твърди се, че снимката е направена на 12-ти ноември, събота. Това е повече от странно, като се има предвид, че е ден преди балотажа за президент на шефката на Баничката. Освен това тази снимка предизвиква още МНОГО интересни въпроси. Като:

В какво качество Баничката е инспектирал завода в Русия?
Чии нареждания и задачи е изпълнявал? За чия сметка е пътувал?
Има ли квалификацията, качествата и експертизата да разпознава и оценява ядрено оборудване?
Какви резултати е постигнал от командировката?
Подписвал ли е и какви документи? Защо на матряла тази “блага вест” се подава повече от ДВЕ седмици по-късно, ако приемем, че в нея има нещо вярно?
Знае ли въобще Баничката, каква точно част от реактора е нещото зад него?
От къде и как се е убедил, че е точно по поръчката за Белене?
Могат да се задават и още въпроси, особено ако и след като Баничката отговори на горните.

На мен лично много по-вероятно ми изглежда Банчката да е договарял разпределението на порциите, след като ни откраднат парите?

В същото време и Р.Овч., и Баничката, и всички останали представители на политико-енерГЕПИйната мафия, барабар с (не)зависимите “медии”, се правят, че не са чули, че решението на арбитражния съд в Женева, по казуса АЕЦ “Белене” е публично вече повече от месец, и че там става ясен механизма на грабежа.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Ядрените инвеститори у нас са повече от бежанците by

Последни от България

Отиди Горе