Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

XRP на Ripple или стабилните монети на банките?

в Крипто
Loading...

Някои в криптовалутното пространство се чудят дали появата на банките, които издават стейбълкойнове, ще направи криптовалутите да изчезнат. Ripple има амбицията да създаде нова световна платежна система.

Но критиците се чудят дали преобладаването на стейбълкойнове ще реши същия проблем, който XRP трябва да реши. Популярният търговец и ентусиаст на криптовалути в Twitter, известен като The Crypto Dog, попита какво e предимството на XRP на Ripple пред токени като JPM, крипто проекта на JP Morgan.

https://twitter.com/TheCryptoDog/status/1119400900865531905

Той продължи с въпроса дали бъдещето на Ripple може да е в опасност?

https://twitter.com/TheCryptoDog/status/1119403809216827393

Imperator Emhyr, потребител на Twitter, който казва, че Ripple е основният му фокус, отговори:

https://twitter.com/XRP_Var_Emreis/status/1119550139385823232

Използването на Ripple като мост от крипто към традиционния финансов сектор е това, което може да направи XRP полезен инструмент и ценно средство, което да се задържи.

Една от най-важните характеристики на XRP е скоростта, в която транзакциите се потвърждават и уреждат. Скоростта прави волатилността безпроблемна според Ripple.

Ашиш Бирла, водещ иноватор в Ripple, наскоро участва в live-чат с главния директор на продукта на Ripple, Джинджър Бейкър. По време на разговора, Бирла направи разбор на неотдавнашното разширяване на Ripple и разказа защо Ripple може да преодолее някои от най-големите проблеми на пазара на незрели криптовалути. Той обясни пълномощията на Рипъл:

XRP има предимство, че е построен специално за плащания и затова се урежда за секунди. Така че нестабилността… не е проблем при използването на XRP за трансгранични плащания, като цената на изпращане с XRP се равнява на стотинки.

Ripple има доста критици, но ако от компанията успеят да изпълнят мисията си, XRP ще бъде ценен финансов инструмент. Те положиха основите и сега трябва действително да изпълнят зададените си планове.

Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе