WikiLeaks имат над $46 милиона в Биткойн

в Крипто
Loading...

Неотдавнашен доклад разкри WikiLeaks са успели да натрупат над $46 милиона в биткойн.

Според потребител от подраздела за биткойн в Reddit, който носи името “Boredguy32”, фирмата може да е съхранила около 4054 BTC, което е на стойност $46,2 милиона. Той разкри, че WikiLeaks смениха портфейлите си през 2018 г., но след анализ на двата портфейла, е разкрита точната сума в BTC, която организацията е придобила.

По-голямата част от откритата сума вероятно е получена от дарения, изпратени от хора, които се надяват да подкрепят организацията в стремежа й да разкрива държавни тайни. Според съобщенията, тези дарения са достигнали обща стойност от $22 милиона.

Джулиан Асанж от WikiLeaks получи около $30 000

Също така, когато основателят на WikiLeaks, Джулиан Асанж, бива задържан от властите, бе създаден фонд за отбрана и общата сума на даренията достигна около $30 000.

Не е ясно дали в момента организацията разполага с тези $ 46 милиона, но като се има предвид вида на операциите, които организацията изпълнява, част от парите трябва да са отишли в плащането на адвокатски хонорари и в подкрепата на необходимите условия за разкриване на секретна информация.

Ако обаче WikiLeaks наистина са продали всичките си биткойни, то това ще може да се сравни с Лазло Ханикс и как той плати 10 000BTC за няколко пици.

Освен това, WikiLeaks стартира първия си биткойн портфейл в средата на юни 2011 г., поставяйки го в категорията на ранните осиновители на новата технология. Но е възможно организацията да e използвала BTC много преди това. Анонимният основател на Биткойн, Сатоши Накамото, каза във форум за Биткойн дискусии през 2010 г., че:

Обръщам се към WikiLeaks, да не се опитват да използват биткойн. Биткойн е малка бета общност в зародиш. Не бихте приели да получавате”жълти стотинки” и ще привлечете ненужно внимание, което би ни унищожило на този етап.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе