The Bulgarian Times

Вятърът на необратимата промяна

в Свят
Loading...

Той духа с пълна сила по цяла Европа и е въпрос само на няколко години да издуха всичко ядрено и въглищно от стария континент. Това показва последния годишен доклад на WindEurope, за 2016-та година.

Всеки желаещ може да види целият не голям (24 страничен) доклад от ТУК,

а аз ще се опитам ви заинтригувам с най-интересната и показателна графика от него.

И тя изглежда ето така,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

Разноцветните криви на графиката показват сумарните инсталирани мощности, за производство на електроенергия, по видове, от 2005-та до 2016-та години, включително. Единствената плътна крива е за вятърните инсталации и тя показва най-голям ръст. На второ място по ръст са слънчевите инсталации. А въглищните и ядрените (червения пунктир) безвъзвратно са се запътили към историята.

Защо е хубаво, нужно и задължително да виждате и знаете за настоящето и бъдещето на електроенергийната индустрия на континента? За да не забравяте, че в същото време (из)родната политико-енрГЕПИйна мафия е платила с наши пари (за над 1 200 000 000 лева) една купчина старо желязо, което скоро ще ни докарат от Русия и в продължение на още десетилетия ще ни лъжат, че ще строят АЕЦ “Белене”. За да могат да продължават да ни крадат, и да ни крадат, и да ни крадат ….

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе