Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Vuitton купува Tiffany

в Лайфстайл

LVMH – компанията майка на “Louis Vuitton”, води преговори за поглъщането на “Tiffany & Co.”, американски производител на бижута, съобщиха източници, запознати с въпроса пред “Bloomberg”, добавяйки, че дискусиите не са публични.

Представители на двете компании отказаха коментар за водени преговори.

Придобиването би било най-голямата покупка за LVMH, надминавайки 7-те милиарда долара, които е платил за придобиването на “Christian Dior” през 2017 г. Тази година акциите на “Tiffany” са се покачили с 22%, което повиши цената на класическата американска марка на 12 милиарда долара. За сравнение LVMH е нараснал с 49%, което му дава пазарна капитализация от около 215 милиарда долара.

В съобщението се казва, че LVMH в момента се възползва от вълната от търсене на луксозни стоки в Китай. Търговската война между Пекин и Вашингтон създава риск за конгломерата.

Loading...

В момента LVMH, която е собственик на италианския производител на бижута “Bulgari”, наскоро откри производствено предприятие в Тексас. На американския пазар конгломератът е изпреварен от швейцарския конкурент “Richemont SA”, който е собственик на “Cartier” и “Van Cleef & Arpels”. Купуването на “Tiffany” би засилило позициите на LVMH на американския пазар. КРОСС

ПО ТЕМАТА

БГ олигарси си купили остров на Малдивите, банка в Аржентина и LVMH Moët Hennessy Louis Vuittonна на Малдивите

Loading...

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе