Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Всички политици си мълчат за цената на водата, чакат я да мине тихомълком…

в България
Loading...

Оглушително мълчание е настанало по най-важния проблем не само на седмицата, но вероятно на цялата година – поредното вдигане на цената на водата. Абсолютно всички парламентарно представени политици си траят, и някак си чакат нещата тихомълком да се случат, и после да си делят парите с концесионерите.

Изумително е мълчанието дори на опозицията, която има редовни критики срещу работата на КЕВР. Най-оглушително обаче е мълчанието на Обединените патриоти, които на думи от години се борят с поскъпванията. Но сега абсолютно никакви ги няма. Може би защото сега ще се случи реалното поскъпване, а предните слухове са били пускани, просто за да могат патриоти и патриотари да създават лъжовен имидж на борци с монополите.

Тази схема всъщност никак не е глупава. КЕВР 3-4 пъти пусне информация, че ще вдига цените, без реално да мисли да ги вдига. Тогава Каракачанов се изтапани, че е против, цените не се вдигнат, и патриотар №1 на държавата става герой. Но като се стигне до реалното вдигане, ВМРО и Валери Симеонов никакви ги няма. Ни дума, ни вопъл, ни стон. Решението на КЕВР ще мине утре (петък), народът ще плаща, а патриотарите се занимават с някакво българо-турско знаме или се заяждат с пенсионирани военни пилоти.

А паричките от народния джоб ще си тръгнат. Нови милиони ще е готвеното 18% увеличение. Ще има и за концесионер, и за политици, и за патриотари.

До момента, единственият протест е на лидера на Партия “Възраждане” Костадин Костадинов, който нарече поскъпването “китайско мъчение” с водна капка. Той зае остра позиция, но придворните медии изобщо няма да го цитират. Те се занимават да изграждат фалшивия имидж на псевдо-патриоти, социалисти, гербери и реформо-републиканци. Прочее, да не забравяме, че КЕВР е под контрола на новите републиканци – Иван Иванов е виден член на ДСБ.

Откакто тръгнаха концесиите, водата е поскъпнала десетки пъти, с обещанията, че ще се правят ремонти. Такива няма, единствените ремонти са във вилите и дворците на мениджмънта, обзавел се със заплати по 100 хиляди лева.

Мълчанието на политиците, дори в кампания, илюстрира пълния блясък на олигархичното сливане на корпоративен и управленски елит. Едните доят, другите си траят, народът плаща. / ГН

Последни от България

Отиди Горе