Връщат Ахмед Муса в ареста

в България

Малко предистория, кой е Ахмед Муса:


Ще станем ислямска държава, ако се наложи и с война, проповядвал Ахмед Муса


Християните трябва да горят в ада, проповядвал Ахмед Муса (Призовавал мюсюлманите да се присъединят към „Ислямска държава“)


Няма такава държава: Джихадист призоваващ присъединяване към „Ислямска държава“ , зовещ България да стане ислямска държава, ако се наложи и с война! Заявяващ, че Християните трябва да горят в ада и, че България не трябва да се уважава, защото е християнска държава, бе пуснат от ареста срещу 5 хил. лв. гаранция…


Цигани от Пазарджик се бият за „Ислямска държава“


Циганите в Пазарджик развяват знамето на ИД и празнуват атентатите!


ОФИЦИАЛНО: „Ислямска Държава“ вече и в България


Съдът пусна проповедника на „Ислямска държава“ Ахмед Муса


Съдът връща Ахмед Муса в ареста

Апелативен съд – Пловдив отмени определението на Окръжен съд – Пазарджик за изменение мярката за неотклонение на Ахмед Муса Ахмед от „задържане под стража“ в „домашен арест“, съобщи защитникът на подсъдимия по делото адвокат Елвира Панкова, цитирана от “Фокус”. Тя допълни, че определението е подписано от съдията-докладчик с особено мнение.

В мотивите към определението на съда се посочва, че към изменение на взетата вече мярка за неотклонение, каквато в случая е „задържане под стража“, би могло да се пристъпи едва при промяна на обстоятелствата, наложили вземането й. При липса на нови обстоятелства, които да разколебаят съществуването на опасността подсъдимият да се укрие или извърши престъпление, взетата вече мярка за неотклонение няма как да бъде променена. Съдът посочва също, че предходното осъждане на Ахмед Муса Ахмед през 2003 г., висящото наказателно производство срещу него за подобни престъпления, честите му пътувания зад граница и близките му контакти с лица в чужбина не само, че не разколебават, а допълнително обосновават опасността същият да се укрие или да извърши престъпление, при положение, че мярката му за неотклонение бъде изменена в по-лека такава. Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

 Това е второто определение на Апелативния съд в Пловдив, с което се отменя определение на Окръжния съд в Пазарджик за изменение на мярката за неотклонение на Ахмед Муса Ахмед. На 18 ноември 2016 година мярката „задържане под стража“ на Муса бе заменена с парична гаранция от 5 000 лева като Апелативен съд – Пловдив я отмени. На 4 април 2017 година мярката „задържане под стража“ бе заменена с „домашен арест“, но отново е отменена от Апелативния съд в Пловдив. Ахмед Муса Ахмед е обвиняем с още 13 души по дело за проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация „Ислямска държава“. От 14-те обвиняеми само Ахмед Муса остава в ареста, другите са с по-леки мерки за неотклонение.

24часа

 

loading...
Връщат Ахмед Муса в ареста by

Последни от България

Отиди Горе