Вносът на ток от Румъния в реално време

в България

Въпреки няколкодневните лъжи на (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия, че северната ни съседка отказвала да ни предостави определени (не се назовават) количества електроенергия, на практика днес внасяме повече от вчера.

А по колко и как става физическият пренос на електроенергията вече може да бъде видяно в реално време, на нарочна карта, на електропреносната мрежа, самообновяваща се на всяка минута, на сайта на електроенергийния системен оператор на Румъния.

И тя изглежда ето така,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

Най-долните числа, с МИНУСИ пред тях показват товарите предавана електроенергия към България в Мега-Вати (МВт), като червените и светло синята стрелка показва натоварването на различните трасета, а ТЪМНО СИНЯТА, по средата, показва сумарното количество в момента. На практика това е почни 3/4-ти от натоварването на цялата румънска АЕЦ “Черна вода”, която видно от горното дясно каре, подава в момента 1244 МВт, а България внася 934 МВт.

Всеки желаещ може да наблюдава този процес в реално време от ТУК. С тази карта отговарям на “Дирижирана паника“, организирана и провеждана от (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия през последните дни, с любезното съдействие на повечето “медии”.

Не ми е известно (из)родното ЕСО да има подобна публична карта, но ако някой знае нека ми даде линк и ще я публикувам и нея.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Вносът на ток от Румъния в реално време by

Последни от България

Отиди Горе