Вместо увеличение на заплати и пенсии – увеличение на цените на тока и парното

в България

Кой ще понесе отговорност за продължаващото ограбване на българите?

Комисията за енергийно и водно регулиране, без да проведе обществено обсъждане, възползвайки се от вратичка в закона, смята да вземе експресно решение за увеличаване цената на природния газ с 30%. Това решение като резултат ще доведе до поскъпване на цената на парното и топлата вода, доставяни от монополистите в цялата страна, с около 20%, а също и ще доведе до поредното увеличение на тока, съответно и на основни хранителни стоки и услуги на пазара.

С подобни своеволия за пореден път изпълнителната власт доказва, че чрез своите набедени за “държавни” и абсолютно неефективни органи провежда геноцид над българските граждани и без да се интересува от тях. Заради преследване на политически и теснопартийни цели подобни решения биват забавяни и вземани след изборите. Цената на природния газ определя пазарните цени, освен на парното и топлата вода за милиони граждани, но също така и на цените на доста стоки от първа необходимост. Всяко нейно повишаване обрича българите на глад и немотия, а българските производители и предприемачи – на влизане в сивата икономика и фалит. Възраждане е против подобни своеволия и едностранно взимани решения от страна на КЕВР, чиято дейност през годините на перманентно увеличение на цените на енергийните източници, засягащи услугите от монополистите, е съпътствана с многобройни скандали и е безрезултатна. От години слушаме само оправдания от страна на тази неработеща властова структура за поредните увеличения на цените на енергийните източници – оправдания в ущърб на гражданите. От години общественият интерес последователно се игнорира чрез документни хватки и „механизми“ като разчети, калкулации, наредби, неизгодни клаузи в държавни договори и т. н. Българският народ се превърна чисто и просто в заложник на нечии властнически отчети и договорки.

Възраждане настоява членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране да подадат оставки преди 4 април, когато се очаква те да вземат това крайно неприемливо и пагубно решение. Щом не могат да бъдат регулатор на цените, тогава да престанат да участват в диктуването от страна на монополите на съдбата на българските граждани и на българските фирми. България не е държава на изпълнителната власт или на управляващата партия (която и да е тя), не е държава на енергийните монополи; България е държава на българските граждани. / ПП “Възраждане”

ВИДЕО: От ГЕРБ обещаха 1,500 лв. заплата и 600 лв. пенсия. Настояваме да НЕ СЕ забравя обещаното!

loading...
Вместо увеличение на заплати и пенсии – увеличение на цените на тока и парното by