Владимир Путин: Вече сме в ерата на зелената енергетика

в Свят

Това заяви днес в Истанбул Президентът на Руската Федерация, по време на изказването си пред Световния енергиен конгрес, предава малко завоалирано информационна агенция ИТАР-ТАСС:

Путин: пока нет оснований говорить, что эра углеводородов идет к закату

“Путин: За сега няма основания да се твърди, че ерата на въглеводородите (течните изкопаеми горива – петрол и природен газ – бел. Г.К.) отива на залез”

Такова твърдение е разбираемо, за президент на страна, която разполага с огромни залежи от течни горива и иска да ги продаде максимално изгодно. В същото време, обаче, господин Путин има смелостта да признае:

Глава российского государства признал, что “человечество движется в сторону зеленой энергетики, это, безусловно, генеральный путь развития, правильный путь”. “Спрос на возобновляемую энергию растет опережающими темпами по сравнению с энергией от традиционных источников. Внедрение самых передовых технологий, в том числе таких, как распределенная генерация, мощные накопители и так называемые умные сети, способствуют ускорению этого процесса”, – добавил президент.

Главата на руската държава призна, че “човечеството се движи в посока на зелената енергия, това, безусловно е генералният път на развитие, правилният път”. “Търсенето на възобновяема енергия расте с изпреварващи темпове по сравнение с енергията от традиционните източници. Внедряването на най-напредналите технологии, в това число и такива, като разпределение на генерацията, мощни акумулиращи станции и така наречените умни мрежи, способстват за ускоряването на този процес”, – допълни президента.

В материала на ИТАР-ТАСС има още няколко твърдения на г-н Путин с по-съмнителна достоверност, поради което и няма да ви занимавам с тях. Който иска да ползва горния линк и сам да се запознае.

Признанието за възобновяемите източници на енергия е повече от истинско, своевременно и правилно. Изводите си остават за нас. А докато ги правите не изпускайте от внимание факта, че (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия е готова да ни изтреби до един, само и само да ни построи поне още една АЕЦ.

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

П.П. Готина снимка, а 😀 Спокойно, няма да се плашите, илюстративна е, деда Путя не е рептил и е срещу влечугоподобните узурпирали планетата ни! Путин: “Светът се управлява от Рептилии“

//bultimes.com/putin-svetat-se-upravlyava-ot-reptilii/

loading...
Владимир Путин: Вече сме в ерата на зелената енергетика by

Последни от Свят

Хороскоп за 24.10.2017

Овен  Би било добре да се замислите за събитията от недалечното минало,
Отиди Горе