Вижте антибългарската пропаганда на Емил Джасим – кандидат за депутат от “ДАЙ, България” (ВИДЕО)

в БЪЛГАРИЯ

Хиляди българи останаха потресени от думите на кандидат-депутата на олигархичната партия “ДАЙ, България” Емил Джасим по адрес на Апостола на свободата – Васил Левски. В навечерието на Националния празник 3 март, в интернет масово се разпространява видео, заснето на 12 декември 2014 г.

В лекция на форума TEDхBG субсидираният от компрометираната фондация “Америка за България” преподавател в български училища Емил Джасим иронизира основни моменти от българската история в лекцията си, озаглавена “Абсурдите във възприемането на българската история”.

Джасим буквално се подиграва с историческия подвиг на Цар Симеон Велики да разпростре границите на Велика България на три морета. Основен момент в 15-минутната лекция заема желанието на “грантаджията” да развенчае мита за нетолерантността на Османската империя. Изключително манипулативно, Джасим обяснява пред аудиторията, че в началото на 19-и век Османската империя позволява изграждането на два християнски храма в град Елена, което едва ли не трябва да се възприема като изключително хуманен акт.

“…Ако една империя е нетолерантна, би ли позволила на своите поданици, които са друговерци, да построят своя храм? Дълбоко се съмнявам…”, опитва се да иронизира 5-вековното турско робство кандидатът за народен представител от олигархичната партия “ДАЙ, България”. Османската империя била толкова грижовна, че дори приютила испански евреи след прогонването им от Иберийския полуостров, е друг от примерите, които Джасим изброява.

Връх в антибългарската пропаганда на лобиста за легализиране на хомосексуалните бракове Емил Джасим, са подигравателните коментари, които той отправя по адрес на Васил Левски. Последователят на Христо Иванов посочва, че Левски дори измествал комиксовите герои. Паметникът на Апостола в родния му град Карлово заблуждавал децата, че Васил Левски бил “супер герой, който имал за домашен любимец лъв.” Джасим не пропуска да опише българския национален герой като леко закръглен. Джасим дори си позволява пред аудиторията да нарече Васил Левски – “л…но”! Разбира се, за да избегне обвиненията, Джасим изрича гнусната обида по адрес на Апостола, като се позовава на “реален” диалог между децата на негови приятели.

Скандалът с видеото на Джасим, както и негови други провокации към българската история, стана повод за кризисен ПР от страна на номиналния председател на партията на олигарха Иво Прокопиев – проваленият бивш министър и адвокат с отнети права Христо Иванов. Опитът на Иванов да потуши скандала, обаче, се оказа толкова успешен, колкото би било гасенето на пожар с бензин. От изказването на одиозния председател на “ДАЙ, България” се оказа, че половината от участниците в Съединението са му баби и дядовци.

“Има един човек, Натанаил Охридски и Пловдивски се казва, първият български владика на Охрид през Възраждането, който е вдигнал Кресненско-Разложкото въстание – и който е мой пра-чичо. Като отидеш в музея в Клисура и там е списъкът с хората, загинали на Зли дол, трима мои дядовци са там. По майчина линия в Пловдивско, Съединение сега се казва, тогава се е наричало Голямо Конаре, половината чета на тия, дето са направили Съединението, са мои дядовци и баби, защото тази, дето е носила знамето, Делка Чардафонова, ми е пра-леля”, заобяснява във вторник в Благоевград Христо Иванов.

Очевидно Иванов е в неловка ситуация, защото няма как да отстрани от листата на “ДАЙ, България” разпространяващия антибългарска пропаганда “учител” Джасим, защото и двамата, освен номинали на Иво Прокопиев, са и дългогодишни “храненици” на фондация “Америка за България”. Политическия скандал, който забърка обидното поведение на Емил Джасим далеч не е най-важното. Много по-важно е дали фондация “Америка за България” смята Апостола на българската свобода за “л..но”, както го нарича неин грантополучател на над 2,5 млн. лв. финансиране.

Очевидно, антибългарската гледна точка на Джасим по отношение на хилядолетната история на една от най-старите европейски държави, повдига основателно въпроса и дали посолството на Съединените американски щати, което декларира сериозна ангажираност по въпросите на образованието на българските деца, смята, че дейността на организации, в които въпросният грантов възпитаник, а понастоящем политик, е в интерес на българо-американските отношения. Защото мнозина от българските студенти, освен евтина работна ръка по време на летните бригади в САЩ, със сигурност таят дълбоко патриотично себеуважение и рано или късно ще го демонстрират.

Емил Джасим не за пръв път става повод за скандали, което прави необходима и реакция на Министерството на образованието и науката, както и на Столичния инспекторат по образование, които са длъжни да извършат проверки какво възпитание и обучение получават учениците, на които преподава грантовият борец за депутатска заплата.

Докато очакваме позицията на фондация “Америка за България”, посолството на САЩ, МОН и Столичния инспекторат по образование, предоставяме на читателите и видео със скандалните изказвания на кандидата за народна любов от “ДАЙ, България” Емил Джасим:

  Не е изключено в следващите дни Джасим да поиска и заличаване на видеото. В последните месеци партиецът-грантаджия буквално тероризира звеното за “Компютърни престъпления” в ГДБОП. Разпространяващият антибългарска пропаганда “грантаджия” очевидно ползва връзките си в “Америка за България”, за да изиска от антимафиотите да разследват всеки, който си позволи да изрази публично несъгласие с възгледите на Джасим или му напише откровено какво мисли за него.

Така, в името на партньорството с посолството и службите на САЩ, антимафиотите от ГДБОП пилеят ресурс, за да разследват възмутените от обидите и глупостите на Емил Джасим, които той съзнателно разпространява, от една страна, за да оправдае хонорарите си по грантови проекти, а от друга – за да насажда омраза и разединение в обществото в услуга на олигархичните кукловоди, инженерствали и ГМО-партията “ДАЙ, България”. БЛИЦ