Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Visa с блокчейн услуга за разплащания между бизнеси

в Блокчейн
Loading...

Американският платежен гигант Visa стартира трансгранична платежна мрежа, използваща някои аспекти на технологията блокчейн, съобщава Ройтерс на 11-ти юни.

Мрежата, наречена “Visa B2B Connect”, е предназначена да улесни международните плащания, извършвани от световните финансови институции, като позволява директни междубанкови транзакции.

Според доклада, мрежата вече обхваща 30 търговски канала по целия свят, за да се даде възможност за по-бързи и по-евтини трансгранични плащания. Очаква се да в рамките на 2019 година пазара да се разшири до 90 канала.

Според доклада  Visa B2B Connect е частично базирана на блокчейн технология, съдържаща елементи на Hyperledger, технологията с отворен код за разпределен леджър (DLT), разработена от група, ръководена от Linux Foundation.

По-конкретно, някои аспекти на технологията се използват заради способността и да прехвърля повече данни за плащания, отколкото всяка съществуваща платежна система. Така поне се казва в доклада на глобалния ръководител на Visa Business Solutions Кевин Фален.

Новата мрежа е резултат от сътрудничеството с технологичния глобален гигант IBM, както и оператора за електронни разплащания Bottomline Technologies и финтех фирма FIS.

Според съобщенията, за да разработи продукта, Visa първоначално е работила с компанията Chain, която изгражда криптографски леджър системи.

Наскоро платежния гигант също си партнира с оператора на японската програма за съобщения LINE – LINE Pay Corporation – за да разработи нови решения за блокчейн и цифрови плащания. Cryptodnes. bg

Facebook водят преговори с Visa и MasterCard за стейбълкойн


Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност. Моля, подкрепете ни. Сайтът се поддържа с лични средства и всяка финансова помощ, дори и малка е в плюс за каузата му. Ако имате желание, с бутона отдолу, можете да дарите сума по ваше желание. Или станете месечен скромен спонсор. За което Ви Благодарим предварително!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=77JJJLFTLWDWS&source=url
PayPal бутон

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе