Виктор Орбан: Бог да съхрани България (ВИДЕО)

в Свят

Орбан: Сигурността на Европа е на южната граница на България

Сигурността на Европа е на южната граница на България, заяви унгарският премиер Виктор Орбан при награждаването на премиера в оставка Бойко Борисов с отличието „Великия кръст на унгарския орден“ на официална церемония в Парламента на Унгария, предадоха специалните пратеници на БГНЕС в Будапеща Пламен Йотински и Борислав Тошев.

Орбан подчерта хилядолетните добри връзки между българи и унгарци.

От своя страна Борисов заяви, че е чест за него да получи тази награда. „Тя е за усилията на цялото правителство, на всички български полицаи, граничари, военни – всички, които денонощно бдят за сигурността на Европа, не само за България”, подчерта Борисов. В тази безпрецедентна криза в света – войни, бежански потоци, неравенство, все по-тежко ще става в Европа. Лидери като Виктор Орбан са изключително нужни на Европа, лидери с памет, трезва оценка, оценка на опасностите, които идват. Мога да ви уверя, че в България, в мое лице, в лицето на всички, които ми вярват, ще направим всичко необходимо тази политика, тази защита не само на българската, но и на европейската граница, да продължи. И също така и борбата с престъпността, контрабандата, корупцията и всичко, което трови нашите държави, подчерта Борисов. Още веднъж благодаря, че в такъв момент, с вашата оценка, стимулирате всички в България, които са приели това за кауза, в най-трудни условия – жеги и студ, продължават и изпълняват своите ангажименти в Европа. Приемам го от името на всички тях, завърши Борисов. /БГНЕС

Борисов: В тази безпрецедентна криза, все по-тежко ще става в Европа

Чест е за мен да съм тук, да получа тази награда, тя е за усилията на цялото правителство, на всички български полицаи, граничари, военни – всички, които денонощно бдят за сигурността на Европа, не само за България. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, след като бе награден от министър-председателя на Унгария Виктор Орбан с отличието „Великия кръст на унгарския орден“ на официална церемония в Парламента на Унгария, предадоха специалните пратеници на БГНЕС в Будапеща Пламен Йотински и Борислав Тошев.

В тази безпрецедентна криза в света – войни, бежански потоци, неравенство, все по-тежко ще става в Европа. Лидери като Виктор Орбан са изключително нужни на Европа, лидери с памет, трезва оценка, оценка на опасностите, които идват. Мога да ви уверя, че в България, в мое лице, в лицето на всички, които ми вярват, ще направим всичко необходимо тази политика, тази защита не само на българската, но и на европейската граница, да продължи. И също така и борбата с престъпността, контрабандата, корупцията и всичко, което трови нашите държави, подчерта Борисов.

Още веднъж благодаря, че в такъв момент, с вашата оценка, стимулирате всички в България, които са приели това за кауза, в най-трудни условия – жеги и студ, продължават и изпълняват своите ангажименти в Европа. Приемам го от името на всички тях, завърши Борисов. /БГНЕС

loading...
Виктор Орбан: Бог да съхрани България (ВИДЕО) by

Последни от Свят

Отиди Горе