ВИДЕО: Русия и Сърбия готвят съвместни военни учения

в Свят
Loading...

Руско-сръбски мироопазващи военни учения ще се проведат в Сърбия през първото тримесечие на тази година. Това съобщи във вторник (2 февруари) прес службата на руското министерство на отбраната, цитирана от ТАСС.

В съвместните тактически маневри ще се включат специалните части на Руските въздушно-десантни войски и специална бригада от Сръбската армия.

Във вторник делегация от руски парашутисти замина за Белград, за да участва в конференция, на която ще бъдат планирани съвместните учения, допълниха от прес службата на военното ведомство в Москва.

По-рано командирът на руските въздушно-десантни войски Владимир Шаманов сподели планове за участие в съвместни учения със Сърбия, Египет и Индия. Според него през тази година руските парашутисти ще проведат и три съвместни учения с колегите си от Беларус .

През април руските военни парашутисти успешно се приземиха върху плаващ леден блок в Арктическия океан за първи път в историята. Учението бе проведено въпреки неблагоприятните атмосферни условия и лошата видимост. След приземяването участниците в учението започнаха да разгръщат лагера и да разполагат комуникационно оборудване.

Руски дневник

Loading...