ВИДЕО: Послание на пришълец изтекло ”погрешка”. Чуйте го

в Екзополитика
Loading...

Странен запис, който НАСА скривала в продължение на четири години, бил доказателство за „първия извънземен контакт в историята на човечеството“.

Диалогът, както отбелязва The Sheivae Project, бил скриван от НАСА в продължение на четири години.

Според твърдението на авторите записът „изтекъл“ в мрежата погрешка, а през 2012 година „контактът“ с пришълци бил осъществен от един от двата апарата „Вояджър“, изпратени в Космоса през 1977 година в надежда един ден да бъде открит извънземен разум.

По-рано специалистите на агенцията отбелязвали, че „записът на космическия кораб се включва само ако в околното междузвездно пространство се окажат развити космически цивилизации“ и въпросният „диалог с пришълци“ според привържениците на конспиративните теории е пряко доказателство за контакт.

През шумовите изкривявания във видеото се проследяват няколко „фрази на пришълец на име Shevae“, в които той се представя и казва, че е получил съобщението, като разказва, че е родом от далечен свят.

Освен това „пришълецът“ според авторите на проекта разказва, че „не сме сами“ и съобщава за опити да се изучи езикът на земляните.

„Аз загубих своята планета. Сега съм изследовател, пътешественик, създател. Вие сте първият ми контакт. Аз не съм враг“, Идвам с мир“ – такива фрази „произнасял“ пришълецът.

Впрочем британските таблоиди са обърнали внимание, че в записите има няколко несъответствия, а неговият произход остава загадка.

Както пише The Sun, един от интернет потребителите разказал, че за първи път е чул тази история още през 2011 година от човек, който по-късно починал от рак.

Известният британски уфолог Скот Уоринг твърди, че е беседвал с човек, който е съхранявал записа от сондата, но не могъл да установи неговата достоверност. Той отбелязва, че записът може и да е истина, тъй като НАСА продължавала да крие находки от обществеността.

Други експерти се отнесли към записа още по-скептично, като го нарекли фалшификация и добавили, че „английският език далеч не се явява езикът на Земята“.

„Изучавам сведения за НЛО и извънземни повече от пет години. Знам, че това е менте, и то доста глупаво“, написал един от интернет потребителите.

Впрочем авторът на видеото твърди, че се е подложил на риск във връзка с разкриването на информацията.

„Работил съм с някои хора (експерти уфолози, медия специалисти, инженери и хора, работещи за правителства и компании), всички ние сме го изследвали и реших да разкрия материала така, както е в оригинал. Тези гласови файлове са били открити в сондата. Можете да ми вярвате или не – това не е мой проблем, но моля уважавайте моята работа и рисковете, които съм поел.“ / Мегавселена

Loading...