Първото VR кино отваря врати в Амстердам (ВИДЕО)

в Свят
Loading...

Шлемовете за виртуална реалност ще променят начина, по който гледаме филми и играем игри, но ако все още не сте готови да си закупите собствена джаджа, ново кино в Амстердам ще ви помогне да се докоснете до това изживяване.

То се нарича просто The Virtual Reality Cinema и зад него стои компанията Samhoud, която преди това бе отворила временни VR салони в Германия, Швейцария и Холандия. Разликата е, че новият киносалон е постоянен и ще посреща зрители непрекъснато. За разлика от обикновените кина този салон няма един голям екран, нито пък нормални седалки. Вместо това те са заменени с отделни столове, които могат да се въртят на 360 градуса, за да позволят на посетителите да се възползват максимално от изживяването.

Що се отнася от техниката, салонът ще бъде снабден със Samsung Gear VR шлемове и смартфони Samsung Galaxy S6 заедно със слушалкиSennheiser. Максималният брой посетители е 50 души, а всяка прожекция ще продължи около 30 минути. Цената е 12.50 евро. Компанията планира да отвори подобни VR кина в Лондон, Париж, Берлин и Мадрид. / Иван ПървановHiComm

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе