Велизар Енчев: какво премълчаха телевизиите след срещата в КЕВР, и не излъчиха и дума!

в България

МЕДИЕН ПОЗОР: КАКВО ПРЕМЪЛЧАХА ТЕЛЕВИЗИИТЕ, КОИТО СНИМАХА МОЕТО ИЗЯВЛЕНИЕ СЛЕД СРЕЩАТА В КЕВР, НО НЕ ИЗЛЪЧИХА И ДУМА

Ето какво научихме от срещата ни с Иван Иванов – председател на КЕВР. Той информира водената от мен делегация на протестиращи, че причините за новите високи цени на тока са тези:

Първо, в последните дни на 2016 г. делегация на българското правителство /с премиер в оставка Б.Борисов/ се среща в Брюксел с представители на двете американски компании – собственици на ТЕЦ 1 ТЕЦ 3 в Гълъбово. Срещата е под егидата на Европейската комисия, която още преди година устно е обявила договора на Иван Костов от 2001 г. с двете щатски компании за “неправомерна държавна помощ”. 


За тази среща не се знае нищо в България. Защото нашата делегация не е постигнала нищо. А е можела да направи много след като ЕК е декларирала / но не писмено/, че договорът подлежи на ревизия, защото е “неправомерна държавна помощ” за двете чужди компании. 


По същество това е държавна измяна – на тъмно се водят преговори, за да се изгубят. Тъй като нашите управници се страхуват, че ако послушат Брюксел и ревизират договорите с янките, ще им спретнат софийски Майдан.


Второ, попитах Иван Иванов проваленият проект “Български поток” и вече реализиращият се приект “Турски поток” ли са виновни за новите жестоки цени на природния газ. Отговорът му бе утвърдителен. Преди това обаче се застрахова, че нашите цени са обвързани с цените на енергоносителите на световните пазари. С две думи – ако сами не бяхме провалили “Южен поток”, сега нямаше да вдигаме до небесата цената на природния газ.

(бел.ред.да се знае, и да се помни!):

• ВИДЕО: “Путин изобличава Борисов в държавна измяна“ 


Трето, по време на разговорите стана ясно, че ако искаме ниски цени на тока, първата работа на новия парламент е да отмени правителствено решение от времето на кабинета “Борисов 1”. Според това постановление държавата изкупува 100 процента от електроенергията на ВЕИ-та – тоест от частните централи, произвеждащи ел.енергия от слънцето, въздуха и водата.


Всичко това изнесох пред камерите на пет телевизии и нито една от тях не излъчи дори секунда от тази информация.


Ясно е като бял ден – медиите щадят Бойко Борисов и новите му коалиционни партньори, в лицето на Валери Симеонов. Последният бе председател на временната анкетна комисия по енергетика и се кълнеше, че ще скъса договорите с янките. Сега пее друга песен. Но и той, и Борисов са скрили информацията за позорната за нас среща в Брюксел.


Това е България – управлявана от продажни колониални чиновници и обитавана от един покорен народ, готов да преглътне всяка гавра с правата му.

Велизар Енчев, Фейсбук

Велизар Енчев: какво премълчаха телевизиите след срещата в КЕВР, и не излъчиха и дума! by

Последни от България

Отиди Горе