вашият виртуален всекидневник

Велизар Енчев даде на Главния прокурор оградата на границата

в България

Евродепутатът Джамбазки уверено твърди, че “някой нарочно е повредил камерите по границата”. Дали пък някой нарочно не е откраднал пари от строежа на рехавата телена ограда по границата? На този въпрос репчещият се по медиите патрЕот не смее да отговори. Ето защо:

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

С И Г Н А Л

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

На 20 април 2016 г., по предложение на Валери Симеонов – председател на парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ), в Народното събрание бяха гласувани поправки в Закона за обществените поръчки, позволяващи оградата по турската граница да се строи без обществена поръчка. Съгласно промените в закона, фирмите, които ще строят оградата, се определят от областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково. Тези поправки водят до конфликт на интереси, който граничи с корупция. В пленарната зала на 43-то Народно събрание бившият военен министър Ангел Найденов обяви, че строежът на линеен километър от оградата при кабинета „Орешарски“ струва 250 000 лева, а линеен километър при втория кабинет на ГЕРБ надминава сумата от 1 млн. лева, т.е. цената на оградата е завишена четири пъти. На 21 октомври 2016 г. председателят на БСП Корнелия Нинова обяви от парламентарната трибуна, че фирми на ПФ строят оградата по границата. На 13 февруари 2017 г. същата информация изнесе и депутатът от ПФ Димитър Байрактаров, който в ефир съобщи, че е видял документи за строителството на оградата, от които му „настръхнала косата”. Българското общество е в правото си да знае цената за линеен километър на граничната ограда към настоящия момент. Необходимо е да се установи каква е разликата в строителството на линеен километър при кабинета „Орешарски” и при кабинета „Борисов 2“. И което е особено важно: Кои са фирмите и собствениците им, избрани да строят оградата от областните управители на Бургас, Хасково и Ямбол, какви цени са предложили тези фирми и отговарят ли тези цени на извършената работа и нейното качество?

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

С оглед на гореизложеното, както и поради големия обществен интерес и вероятните вреди за държавния бюджет, моля да възложите извършване на проверка, съгласно данните, оповестени в изявленията на Корнелия Нинова и Димитър Байрактаров по настоящия сигнал. Важно е да се установи налице ли са противоправни действия, с оглед реализиране на предвидената от закона отговорност, от лицето /лицата/, които са ги извършили, респективно да се възпрепятстват бъдещи противозаконни действия.

Велизар Енчев 7 март 2017 г.

На 19 май т.г. бях официално уведомен, че Прокуратурата е започнала проверка по моя сигнал.


Турция построи 2 пъти по-евтино от нас 830 км БЕТОННА стена само за година
Недовършената телена ограда на границата между България и Турция, която предишното правителство строеше на 4 пъти по-висока цена от старта й при Орешарски и не можа да приключи оставащите 200 км 2 години, е бизнес чудо. Напомняме, че последните „9-10” км трябваше да бъдат завършени „до няколко дни” още през септември 2016 г. по обещанията на тогавашния министър. Оказва се, че стена ОТ БЕТОН, при това 830 км и с истински качествен асфалтов път покрай нея и успоредна от тел бе построена в Турция на границата със Сирия само за 1 година и при двойно по-ниска от нашата цена на километър. 


За цената на стената, която разрушихме, и трябва да строим отново


 

Loading...
loading...
loading...

Последни от България

Виц на деня

Пернишка мъжка компания разпива. По едно време един от компанията иска съвет:
Отиди Горе