Великобритания излиза от ерата на въглищата

в Свят

Вчера, 21-ви април 2017-та г., за първи път от 1880-та година, Великобритания не е изгорила нито един килограм въглища за производство на електроенергия. Това съобщава днес информационната агенция Блумбърг в материала:

U.K. Just Went Without Coal Power for the First Time Since 1880s

В материала още се изтъква, че половината от електроенергията за денонощието е била произведена от природен газ, 30% от възобновяеми източници (ВЕИ) и едва 20% от ядрени електроцентрали. Последното е втората добра новина, показвайки наближаването и на ядрената ера?

Графиката показва часовете от близките денонощия и какво количество електроенергия е произведено от въглища, съответно.

Отбелязва се още, че правителството на Великобритания възнамерява да се откаже окончателно от производство на електроенергия от въглища до 2025-та година.

В същото това време (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия съобщи, че е внесла искане в Брюксел, да не им се пипат смъртоносните инсталации от ТЕЦ-овете, за да могат по-бързо да ни довършат (“България ще настоява населението и да падне до 10 000 (допълнена)“)

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Великобритания излиза от ерата на въглищата by

Последни от Свят

Отиди Горе