Важно! Многозначителна забрана за чипиране на военните и сътрудниците на службите в Израел! (ВИДЕО)

в ПО СВЕТА

Новинарската агенция Хаарец съобщи, че в Израел са издадени заповеди, строго забраняващи на сътрудниците на службите за държавна сигурност, да участват в доброволната национална програма за издаване на биометрични паспорти (или електронни лични карти!) и задгранични паспорти.

Те засягат сътрудниците на двете национални служби за национална сигурност на Израел: – разузнавателната “Мосад“ и службата за вътрешна сигурност “Шабак“.

Освен това, забраната за получаване на биометрични документи се отнася за всички военнослужещи, имащи достъп до държавни тайни.

Излиза, че всяка информация за военнослужещите, у нас в Русия, вкл. местоположението и дислокацията на войските, ще престане да е гарантирано закрита информация. А това значи, че и отбранителната способност на страната ще е заплашена (т.е. фиктивна).

И се поставя въпроса, защо израелското военно ръководство разбира опасността от електронните документи, а в Русия, обратно, – виждат преимущество в това? Или, сигурността на Русия, не интересува военното ни ръководство?

Превод, Григор Симов