Вървим към трета световна война, която ще започне от Турция

в България

Новата ми книга, посветена на президентската институция, е роман утопия и ще излезе на 1 август. Това заяви пред Канал 3 писателят Димитър Недков.

“Романът разказва за хора, които са отвратени и не припарват до изборните урни. Изведнъж се организират, явяват се на избори и печелят. Това е сюжетът”, разказа той.

Според него на хората трябва да бъде предложена алтернатива, за да не са отвратени, като сега за първи път политиците са усетили това и именно поради тази причина са заговорили за обединител на нацията.

Писателят обясни още, че идеята за книгата му е дошла преди година, когато е написал писмо на сегашния президент, в което му предлага да почете жертвите от Втората световна война. “В книгата си имам един абзац, че трима поредни президенти се постараха да осмислят президентската институция, четвъртият унищожи всичко”, добави той.

Според него човечеството се приближава към следваща световна война и той се опасява, че всичко ще започне от съседна Турция, защото всяка световна война започва от диктатор, а именно в такъв се превръща Реджеп Ердоган.

По думите му българските политически партии са затънали в собствените си вътрешни проблеми, дори управляващите, и досега са неглижирали президентската институция. Той изрази мнението, че поради това не се е появил още обединителят на нацията. / epicenter.bg

loading...
Вървим към трета световна война, която ще започне от Турция by

Последни от България

Отиди Горе