Върховният лидер на Иран към САЩ: “Какво правите в Персийския залив, вървете си в Залива на прасетата“

в ПО СВЕТА

Какво правите в Персийския залив, вървете си в Залива на прасетата, зове Хаменеи САЩ

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи разкритикува американското присъствие в Персийския залив, заявявайки, че американските сили трябва да се върнат в Залива на прасетата, цитиран от държавната телевизия на Ислямската република, предаде АП.

Хаменеи заяви пред група учители, че американските военни учения в региона са доказателство за американска арогантност.

Те казват, че Иран не трябва да провежда военни игри в Персийския залив. Каква глупава позиция! Идват тук от другия край на света и провеждат военни игри. Какво правят тук? Връщайте се в Залива на прасетата. Връщайте се и там провеждайте учения. Какво правите в Персийския залив? Персийският залив е нашият дом, оплака се лидерът на Иран.

С посочването на Залива на прасетата Хаменеи очевидно намеква за неуспешната операция на ЦРУ в Куба през 1961 година. Мюсюлманите също разглеждат прасетата като нечисти животни. Коранът забранява  на мюсюлманите да консумират свинско месо, отбелязва АП.

Хаменеи също призова представители на образованието по света да включват и други езици за обучение, тъй като ограничаването само до английски език е грешка.

Езикът на науката не е само английски. Насърчаването само на английски език е нездравословно. Други езици като испански, френски, немски и източници езици също са езици на науката”, добави той. Нюз. БГ