Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Валери Симеонов: Плевнелиев е национален предател

в България

Председателят на НФСБ Валери Симеонов определи наложеното вето от президента Росен Плевнелиев върху Изборния кодекс като национално предателство в името на собствени политически амбиции.

“Честно казано очаквах точно такова негово решение”, коментира Симеонов пред Фокус. Според него поведението му е очаквано. “Ако ме питате как бих го характеризирал – по-никакъв начин, освен като национално предателство в името на собствени политически амбиции. За мен няма никакво съмнение, че Плевнелиев подготвя кандидатурата си за втори президентски мандат“, допълни лидерът на НФСБ.

„Повече от ясно е, че той търси подкрепа от всякакви политически “отпадъци”, които да събере около себе си, но няма как това да му стигне и затова му е необходима и подкрепата на ДПС. Ето как с това вето той си осигурява подкрепата им”, заяви Симеонов.

По думите му, със своето решение държавният глава връща правото на живеещите изселници от България в Турция да гласуват, с което връща възможността българската държава да бъде манипулирана отвън – от Турция, чрез вкарваните между 6 до 10 депутати в Народното събрание с гласове от Турция.

Според Симеонов връщането на старите текстове от Изборния кодекс в комбинация със задаващата се неоосманистка политика на Ердоган може да докара 200-300 хиляди гласа от Турция.

“Тогава ще стане ясно сатанинското дело, което е извършил псевдобългарският президент Плевнелиев. Тогава ще имаме група от 30-40 избрани от Турция депутати на ДПС и на ДОСТ, а отделно ще бъдат и тези, които са в България, така че горко ѝ на майка България“, коментира още Симеонов, който се надява че промените в изборното законодателство няма да бъдат отхвърлени по време на новото им обсъждане.

Депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов заяви пред “Флагман”, че държавният глава се прави на голям демократ, а работи срещу България.

“Срам ме е от Росен Плевнелиев като държавен глава, държи се катополитически травестит. Президентът обслужва Ердоган и Местан, за да се върне отново възможността турците да вкарат поне 10 депутати от Турция в българския парламент“, коментира Касабов. / news.bg

Loading...

Последни от България

Отиди Горе