Валери Симеонов към българите в чужбина: Не ни се мотайте в краката!

в Некатегоризирани/НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

„Както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници.“

Това се казва в писмо, изпратено от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов до Елена Хамбарджиева, която живее в Ню Йорк и е активна в протестите срещу измененията в Изборния кодекс, съобщи телевизия Би Ай Ти. Пред медията депутатът потвърди за писмото, но каза, че става дума за „лични отношения“ и не желае да коментира повече.

Ето и пълния текст на писмото, разпространен от телевизията (без редакторска намеса):

„Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите?

Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме „по-демократични“,“по различни“и „по-екзотични“ за да ни забележат медиите?

Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция,от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?

Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи,а другите 200-300 000 браха гъби?

Случайно да сте чували,че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец ,а не на Вас, между 8000-12000 евро?

Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват.

Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре,така не ни се мотайте в краката,когато се опитваме да намерим решение на 25годишни проблеми сътворени от безродни политици,и безродни капризнечещи псевдосънародници.

И накрая- използването на деца за политически цели е забранено!

В.Симеонов“

С промените в Изборния кодекс рязко се ограничиха възможностите за гласуване на българите в чужбина, което доведе до протести в редица градове в Европа и САЩ. Засегнатите българи призоваха президента Росен Плевнелиев да наложи вето.

Посланието му е национално предателство

Посланието на Валери Симеонов е брутално е, но е хубаво, че е директно, че той изрично е потвърдил, че застава зад тези думи. Разбира се, той ще носи отговорност пред 1,5 млн. български граждани в чужбина и всички сънародници в Българи, защото това отново е национално предателство. Не може да ни нарича псевдосънародници – няма такъв термин и това е забранена дума за всички политици в България.“ Това коментира сънародникът ни Димитър Иванов от Швейцария по повод писмото на съпредседателя на Патриотичния фронт

„Най-лошото е, че казва, че 25-годишни проблеми се опитват да се решат. Г-н Симеонов, от ефира на Би Ай Ти си позволявам директно да говоря на Вас – проблемите са от 50-те години на миналия век. Това са концепции, които са развити от ДС и БКП, и Вие продължавате да поддържате концепции за разделение на българската нация“, каза още Иванов.

Той подчерта, че има нужда от смяна на политическата класа в България. Димитър Иванов коментира и възможността българите да си вадят свидетелство за съдимост и в чужбина. Той бе категоричен, че за 16 години извън България не му е трябвало да си извади подобен документ. „Истината е, че развитият свят не разчита на свидетелства, които са издадени от нашата съдебна система“, подчерта Иванов. / epicenter.bg