Валери Симеонов: Длъжен съм да го … матряла и т.н.

в България

Мощен престъпен рецидив демострира па(т)ри(оти)чния лидер Валери Симеонов, който преди изборите беше пак инсталиран да оглави поредна временна парламентарна комисия, която да имитира разследване на грабежа АЕЦ “Белене”. До преди няколко месеца същото патрЕот оглавяваше друга временна комисия, която трябваше да ни осветли за състоянието на енерГЕПИката до януари 2015-та г. Резултатите ги знаем всички? Пълни джобове за него, протежето му Гамизов и компания, никому ненужен “доклад”, който, без прецедент в световната история, не беше приет от НИТО ЕДИН от осемте члена на комисията и студена вода за нас, която при това трябва да духаме. За това съм ви разказвал тук десетки пъти.

Правилникът за дейността на новата комисия председателствана от Симеонов предвижда заседанията да бъдат закрити, но стенограмите от тях да се публикуват на интернет страницата на НС. И какво разбираме от стенограмата на още първото заседание, проведено още на 26-ти октомври, но заради изборите стенограмата беше публикувана по-късно. Сега ще ви покажа култов пасаж от нея, а всеки, който иска да я види цялата може да го стори от ТУК.

За по-добър преглед и прочит кликнете върху снимката на частта от стенограмата:

Казано на кратко. Другарят Ерменков (щатен офицер от ДеСе) по сценарий обяснява на другаря Симеонов, че няма начин при създалата се ситуация комисията да направи нещо повече от резултата на предната. На което патрЕота отговаря, че той е длъжен и така нататък. Когато се наакаме ще отвърнем на матряла, че сме акали задружно и за това никой няма да чисти. Ще им го оставим на тях, както винаги до сега.

Постановката на двете другарчета се потвърждава на всички 100% от дневния ред на проведеното ВТОРО заседание (стенограмата ще видим след дни) на същата комисия:

Съгласно вътрешните правила на Комисията заседанието ще бъде ЗАКРИТО за средствата за масова информация, граждани и организации.
ДНЕВЕН РЕД:

1. Разглеждане и обсъждане на Междинен доклад на Временната парламентарна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене“ от 2002г. до края на месец март 2012г., приет с решение на 41-вото Народното събрание на 23 януари 2013 г.

2. Разглеждане и обсъждане на изготвено експертно становище относно окончателно решение на Международен арбитражен съд към Международна търговска камара по арбитражно дело ICC Case18086/GZ/MHM по проекта АЕЦ „Белене“ между „Атомекспортстрой“ АД и НЕК ЕАД.

3. Разни.

………………………………………………………..

Превеждам съдържанието на дневния ред на разбираем език.

1. Ще имитираме четене на словоблудство, чиято стойност и КПД е равно на НУЛА. Ако то си струваше отдавна да е свършило някаква работа, като се има предвид, че е драскано преди ТРИ години.

2. “Експертно” становище? Истинското Решение, а не становище, вече МЕСЕЦ е публично и достъпно даже за децата на шерпите в Непал, но нашите дупедати “не са чули” за това?

3. Нека матряла си мисли, че правим нещо за него.

Георги Котев

Валери Симеонов: Длъжен съм да го ... матряла и т.н. by

Последни от България

Отиди Горе