В САЩ обмислят военни удари срещу сирийската армия

в Свят

Американският президент Барак Обама и неговите най-висши съветници по външната политика ще се срещнат в петък за да обсъдят военни и други опции за Сирия, съобщава Ройтерс.  

Някои висши представители на властта в САЩ настояват, че тяхната държава трябва да действа по-агресивно в Сирия или рискува да загуби малкото си останало влияние върху умерената опозиция.

Една от възможностите е директна военна операция на американските сили срещу сирийски военни бази, складове за муниции, радари и противовъздушни инсталации, заявява един от правителствените източници, пожелал да остане анонимен.

Същият правителствен източник заявява, че руските и сирийските въоръжени сили често действат заедно iв сирийските бази се намират и руски военни части, което увеличава опасността от конфонтация с Русия, нещо което Обама се опитва да избегне.

Според правителствените източници е малко вероятно Обама да нареди US удари срещу сирийски правителствени обекти.

Друга възможност е да се доставят по-точни и мощни оръжия на “умерената опозиция”, без преносими противовъздушни ракети, защото Вашингтон се опасява, че могат да бъдат използвани срещу западни самолети.

Белият дом отказва коментар.

Източник: desinfowar

В САЩ обмислят военни удари срещу сирийската армия by

Последни от Свят

Меркел печели изборите

Изненадата е „Алтернатива за Германия” Неубедителното представяне оставя социалдемократите вън от правителството
Отиди Горе