В Русия преминаха изпитанията на радиоелектронно оръжие, нямащо аналог в света

в Свят

Първите образци от радиоелектронно оръжие, създадено на базата на нови физически принципи, нямащо аналог в света, преминаха през успешно изпитание в Русия, това заяви по време на изложбата «АрмХайтек-2016» официалният представител на предприятието-разработчик на новата система — «Обединена приборостроителна корпорация».

За първи път новите образци са били показани през септември тази година на закрит показ за министерството на отбраната по време на военно-техническия форум «Армия — 2016».

«Вече са създадени реални образци от въоръжението, те доказаха своята ефективност. Това е напълно нов вид въоръжение, няма аналози в страната и света», — отбеляза той.

Според представителя на ОПК, особеността на новото оръжие се състои в това, че то неутрализира техниката на противника без използването на традиционни средства за поразяване, снаряди, а с помощта на насочена енергия.
«Те извършват пряко физическо въздействие върху бордовата апаратура на самолетите, безпилотните самолети, неутрализират високоточното оръжие», — уточни представителят на ОПК. NewsFront – Bulgaria


В Русия преминаха изпитанията на радиоелектронно оръжие, нямащо аналог в света by

Последни от Свят

Меркел печели изборите

Изненадата е „Алтернатива за Германия” Неубедителното представяне оставя социалдемократите вън от правителството
Отиди Горе