В Русия си напечатаха западните санкции на тоалетна хартия (ВИДЕО)

в ПО СВЕТА

Продуктът обаче е „бутиков“ – струва 31 лева

Тоалетна хартия, с отпечатан на нея текст със санкциите срещу Русия, започна да се разпространява в руския град Омск, съобщава тв каналът 112 Украйна. Текстът е на английски език, а организаторите на кампанията вече са изпратили рула от дизайнерската продукция в посолства на западни държави – САЩ, Германия и Великобритания.

Наскоро Западните страни удължиха с още една година, въведените заради анексията на Крим и вмешателството в конфликта в Източна Украйна санкции. Организаторът Кирил Колясин обяснява, че с тази акция той и неговите колеги искат да изразят подкрепата си за правителството и външната политика, която води, а също и да покажат на западните лидери, че „не само ръководството, но и гражданите на страната се отнасят с пренебрежение към въведените санкции“.

Колясин обяснява, че идеята му е хрумнала още миналата година, но различни обстоятелства са го забавили при изпълнението й. Действително да се изрази неприязън чрез такъв продукт няма да излезе никак евтино на руснаците, тъй като тоалетната хартия се продава в кутии по две ролки за 990 рубли (31 лв.).

Като бонус може да се възприеме обаче пластмасовата кутия, в която са ролките и на която са изобразени лицата на държавни ръководител на Европа и на САЩ.