The Bulgarian Times

В Германия днес ще плащат на хората ползващи ток

в Свят

Това показват резултатите от вчерашната сесия на енергийната борса

 Средната дневна цена на електроенергията за днес е – 6,74 €/МВт.ч, а на моменти през деня тя достига до – 75 €/МВт.ч.

И всичко това изглежда ето така:

Това не е прецедент и тук още няколко пъти съм ви показвал подобни картини, като например “Най-богатите роби в Европа“, от преди близо една година, когато минималната цена гонеше даже -125 €/МВт.ч.

А още по-впечатляващото е, че тези забележителни събития се случват на фона на небивалия БУМ на развитие на електроенергетиката от възобновяеми източници (ВЕИ) и необратим отказ от ядрена индустрия.

През това време у нас политико-енерГЕПИйната мафия иска поредното драстично поскъпване на електроенергията.

Вместо инвестиции във ВЕИ сектора краде наши милиарди, за да плаща никому ненужно старо желязо, което уж ставало за бъдещи ядрени реактори (“У-НИ-КАЛ-НО! Видео с реактор №1 за АЕЦ “Белене” 2“).

Наскоро в “Къде е България?” ви показах безжалостната европейска статистика, която показва, че за последните ДВЕ години (2015-та и 2016-та) в България не е изградена нито една вятърна турбина.

И още една “бедна” държава твърдо се преориентира кам безалтернативните ВЕИ-та (“В Калифорния вече плащат за ползване на ток от слънце“).

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Последни от Свят

Отиди Горе