В Европа са влезли до 20 000 джихадисти с „бежанците”

в България

„Между 4 и 20 хиляди от влезлите с бежанските потоци са джихадисти”. Това заяви пред БТВ бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев.

„Добре е, че получаваме пари от Европа за охрана на границата и справяне с бежанските потоци, но това финансиране далеч не е достатъчно.  България е една от първите гранични държави и понася цялата тежест”, смята той. Според Йовчев трябва да се инвестира в техника, но Европа не била достатъчно солидарна.

„Твърде възможно е да стигнем и до ограда по българо-гръцката граница, процесите в Близкия изток пораждат заплахи и ние сме длъжни да реагираме“, каза още бившият вътрешен министър.

„Ресурсите на полицията, ако не са достатъчни, могат да бъдат набавени за кратък период от време. Може да се реагира. Ако е необходимо, може да се внедряват технологии и да се отдели повече ресурс, суми от 100-200 милиона за една държава не бива да бъдат коментирани“, коментира Йовчев.

Според него нестабилността в Турция е заплаха за България.
Йовчев коментира и проблемите в МВР, които според него са комплексни и от много време. „Министър Бъчварова прави всичко, което може, за да реши проблемите. Дали има вътрешни спирачки, не мога да кажа, не поддържам връзка с бившите си колеги. В МВР винаги е имало интереси, вероятно и сега има политически интереси“, призна той. Но бе категоричен: „Орязването не е реформа, реформата изисква инвестиции.“ / 19min.bg

В Европа са влезли до 20 000 джихадисти с „бежанците” by

Последни от България

Отиди Горе