Ужас на границата с Турция: Видеокамерите не работят, понеже няма ток, защото не е платен

в България

За да намалее бежанският поток към Европа, трябва да се предприемат конкретни мерки в Близкия Изток. Балканският път на мигрантите не може да бъде спрян, но може да бъде ограничен. Това заяви пред bTV журналистът Елена Йончева на въпрос за бежанската вълна.

“Голяма част от камерите за видеонаблюдение по границата ни с Турция не работят. Учудващо е защо не работят. Няма технически проблем. Гранична полиция просто няма пари, за да плати за електроенергията, която захранва тези камери. В най-важния участък от Елхово до Малко Търново тези камери не работя”, алармира тя.

“Залогът е това, което се случва в Сирия. Колкото по-бързо бъде решен този въпрос, толкова по-добре за България. За нас е важно Сирия да не бъде разделена за две”, категорична е Елена Йончева.

“Вероятно Европа ще направи този жест за Турция с премахването на визите за турски граждани. Европа е до известна степен е рекетирана и изнудвана”, каза още журналистката.

“Ислямска държава отстъпва. Голяма част от терористите напускат Алепо и бягат обратно към Турция. Затова и Ердоган иска незабавното изграждане на буферна зона”, заключи тя. /БЛИЦ

loading...
Ужас на границата с Турция: Видеокамерите не работят, понеже няма ток, защото не е платен by

Последни от България

Отиди Горе