US войници се изгубиха в Европа

в ПО СВЕТА

Двама войника от елитния американски специален отряд се заблудиха в Европа, объркали княжество Лихтенщайн с немския град Лихтейнщайн в Саксония, пише Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Както отбелязва изданието, войниците объркали целта на пътуването си с цели 600 километра. Те разбрали за грешката си, благодарение на собственика на музея за кукли и играчки в немския Лихтенщайн Йорг Флеминг.

В интервю за местните медии той разказал, как двама американски войника се приближили към него и го попитали: «къде е градът?» Флеминг им отговорил, че точно това е градът.

Според него, военнослужещите след ученията в базата «Рамщайн», база на ВВС на САЩ в Германия, решили да се отправят на пътешествие по света. Княжество Лихтенщайн трябвало да бъде първата цел на пътешествието им.

Флеминг заявил, че е нагостил двамата войника, после ги закарал до гарата в град Цвикхау и ги качил на влака, който тръгвал към желаната от тях посока.


«Остава да се надяваме, че американските военни в базата «Рамщайн» използват в мисиите си по-точна навигация», — иронизират медиите.

DWN отбелязва, че имената на княжеството и немското градче се пишат по различен начин Liechtenstein (държава) и Lichtenstein (град в Германия).

NewsFront