US католически кардинал блудства с 11-годишно момче 20 години

в Свят
Loading...

Папата Франциск прие оставката на кардинал Теодор Е. Маккарик, бивш архиепископ на Вашингтон, от Кардиналския колеж, след обвиненията, че кардиналът сексуално е малтретирал малолетни и възрастни семинаристи в продължение на десетилетия, съобщава Ватикана.

Действайки бързо, за да локализира разширяващия се скандал за сексуално насилие на най-високото ниво в Римокатолическата църква, папата официално прекрати правомощията на кардинала и подписа оставката му.

Папа Франциск заяви, че кардиналът «остава в изолация», докато обвиненията срещу него се разгледат в рамките на «каноничен процес».

Кардинал Маккарик изглежда е първият кардинал в историята, който се оттегли от Кардиналския колеж след  твърденията за сексуално насилие. Докато той остава свещеник в очакване на изхода от ватиканския процес, той е лишен от високото си звание.

Обвиненията са, че преди 47 години той е малтретирал сексуално момче в тийнейджърска възраст, докато е бил свещеник в Ню Йорк.

Кардинал Маккарик, който сега е на 88 години, заяви в изявление по онова време, че е невинен.

Свидетели твърдят, че хора от църковната йерархия са знаели от десетилетия за насилие над момчета, които искали да станат свещеници.

Един 60-годишен мъж, който се самоидентифицира само като Джеймс, твърди, че кардинал Маккарик, който тогава бил близък семеен приятел, започнал да злоупотребава с него през 1969 година, когато Джеймс бил на 11 година, както и че злоупотребата продължила почти две десетилетия.

«Таймс» разследва подробни разплащания в размер на десетки хиляди долари в периода  2005 и 2007 г., изплатени на мъже, които са се оплакали от злоупотреби от страна на кардинал МакКарик, когато той бил епископ в Ню Джърси през 80-те години — изгряваща звезда в Римокатолическата църква.

62-годишният мъж, който се идентифицира само като Майк, за да защити неприкосновеността на личния си живот, каза, че вярва, че кардинал МакКарик  е подал оставка само защото е бил принуден да го направи, а не защото най-накрая е решил да поеме отговорността за деянията си.

«Изненадан съм, че е отнело толкова време, за да го хванат», каза той, за първи път той говори публично. — Но се радвам, че съм първият, който може да отвори вратата на други хора».

Оставките в Кардиналския колеж са  изключително редки по няколко причини. Последната оставка е на френския прелат Луи Бийот през 1927 г. поради политическото напрежение със Светия престол.

Кийт Патрик О’Брайън, бивш архиепископ на Сейнт Андрюс и Единбург, се отказа от правата си като кардинал през 2013 г., след като се появиха обвинения за неподходящо сексуално поведение с младшето духовенство. Но той остана в колежа на кардиналите до смъртта си през март тази година.

Папа Франциск вече прие оставката на няколко епископи в Чили по същия повод.

Прокуратурата в Чили съобщи, че разследва 36 случая на сексуално насилие срещу католически свещеници, епископи и други.

През април кардинал Джордж Пил от Австралия, който като главен финансов ръководител на Ватикана е един от висшите служители на Светия престол, беше съден от австралийски съд по няколко обвинения за сексуално насилие. В последващия месец архиепископът на Аделаида Филип Уилсън беше осъден за укриване на сексуално насилие през 70-те години.

Миналия месец Карло Алберто Капела, бивш дипломат на Ватикана във Вашингтон, беше признат за виновен и осъден на пет години затвор за притежание и разпространение на детска порнография. Неговата присъда е първата от подобен род в съвременната ни история.

Сега той ще се изправи пред каноничен процес, който може да доведе до отстраняването му от свещеничеството.

Петя Паликрушева, News Front

ПО ТЕМАТА:

Истината за папата и Ватикана

Намиращ се в сърцето на Вашингтон върху 10 квадратни мили земя, се намира Окръг Колумбия. Този щат развява свое собствено знаме и има собствена конституция. Въпреки, че географски са разделени – структурите на Ватикана, Лондонското сити и Окръг Колумбия, флагът на Окръг Колумбия има 3 червени звезди, всяка една за 3-те града на “Империята“ – (Ватикана-Лондонското сити – Окръг Колумбия). Чрез тези скрити структури Светът е контролиран: икономически от Лондон, военно от окръг Колумбия и “духовно“ от Ватикана. Ако направите задълбочено проучване, ще се ШОКИРАТЕ да разберете, че САЩ все още са, и винаги са били Британска кралска колония. Окръг Колумбия функционира извън конституцията на САЩ, и е отделна корпоративна единица. Между другото, както Ватикана и Лондонското сити, така и Окръг Колумбия не плаща никакви данъци на никой ! . . .

 

НОВИЯТ РАЙ
Трите щата на Тайното световно правителство

Чрез скрити структури светът е контролиран икономически от Лондонското сити, военно – от Окръг Колумбия, духовно – от Ватикана. Нищо значимо не се е случвало  и не се случва на планетата без благословията на Тайното правителство. Нови правителства, преврати, революции, локални бунтове, епидемии, терористични актове. . .

Ватиканът

Той има власт върху два от общо 6.5 милиарда население. Притежава богатство, колкото никоя друга страна и има бизнес връзки с фамилия Ротшилд в Британия, САЩ и Франция, с гигантските корпорации Shellq General Elektrik и др. Златото на Ватикана , равняващо се на милиарди, се съхранява в Банка Ротшилд в Англия и във Федералния резерв на САЩ. Видимият управител на тази богата империя е папата. Той е един от най-богатите хора на планетата. Докато 2/3 от хората на света изкарват по-малко от 2 долара на ден, а 1/5 умира от глад, ватиканът трупа несметни богатства от лихвите на стоковия пазар и в същото време проповядва милосърдие. Католическата църква притежава повече богатство, от която и да е банка, корпорация, тръст или правителство. Ватиканът държи не само богатството, но и знанието за истинската природа на нещата, и така контролира невежите маси. Многократно инициира кръстоносни походи срещу мюсюлманския свят и срещу обявените от нея за еретически, реформаторски движения в Европа. Инквизицията, създадена да държи в послушание света, няма аналогия по жестокост в човешката история. И всичко в името на Бог! Кой Бог?… Чий Бог!. . .

Лондонското сити

Намира се в центъра на Лондон. Както и Ватикана, Лондонското сити е също частно притежавана и ръководена структура. То се превръща в независим щат през 1694 г., когато крал Уилям ІІІ Оранж отдава контрола на Англия и нейното богатство на банкерите. През 1812 г. Нейтън Ротшилд с измама отнема контрола над Английската банка и разрушава пазара. Същият подход е използван при изкуствено създадената Голяма депресия в Америка, и днес – при настоящата Световна икономическа криза. Всичко това им осигурява ВЛАСТ. Днес Лондонското сити е мощна финансова структура с най-скъпата квадратна миля на Земята. То включва частно притежаваната Ротшилдова английска банка, стоковия обмен, всички британски банки и клонове на повече от 400 чужди банки, както и над 100 щатски. Лондонското сити има своя полиция, съдилища, знаме и закони. То не е част от Лондон и Англия. Както и Ватикана и окръг Колумбия, то не плаща данъци на никого. В Лондонското сити се печата цялата преса, заливаща улиците на света, там е домът на британските свободни масони и основната част на Световния Паричен Картел, познат като Кралската власт. Кралската власт не е британското кралско семейство или монархия, а частно притежаваният корпоративен щат – Лондонско сити. То има съвет от 12 персони, които служат на корпорацията начело с Лорд Майер (титла). Това са представители на 13-те най-богати фамилии в света. Те са*:

Rothchild ( Bauer or Bower) – Pindar
Bruce
Cavendish(Kennedy)
De Medici
Hanover
Hapsburg
Krupp
Plantagenet
Rockefeller
Romanov
Sinclair(St.Clair)
Warburg(del Banco)
Windsor(Saxe-Coburg-Gothe)

Тези кръвни линии заедно с техните наследници ръководят Кралската корпорация на Лондон. Притежават земи по целия свят, а Британския парламент и първи министър са само публична фасада за скритата власт на тези управляващи фамилии.

Окръг Колумбия

Намира се в сърцето на Вашингтон върху 10 кв. мили площ. Има свое знаме и конституция. Въпреки че географски да са разделени – структурите на Ватикана, Лондонското сити и Окръг Колумбия са една империя, наречена Империята на града. Флагът на Окръг Колумбия е с 3 звезди, всяка една от тях съответства на тези 3 щата на Империята.

Извадка от субтитрите на “Raising of The New Eden“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Кралските семейства в Европа насилвали и убивали деца за развлечение

 

 

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе