вашият виртуален всекидневник

Унгария: Ще вдигнем ограда и по румънската граница, няма да приемем нито един върнат мигрант от Европа

в Свят

Унгарското правителство има готовност и воля да затвори границата си с Румъния много бързо. Това каза началникът на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан Янош Лазар. Той припомни, че Австрия и Словения вече са направили подобно нещо за овладяване на мигрантския натиск.

Лазар предупреди, че има вероятност нелегалните мигранти да променят маршрута си и от Сърбия да потеглят към унгарско-румънската граница.

“Унгарското правителство има разработен резервен план за защита на държавните си граници”, подчерта Янош Лазар и поясни, че вдигането на ограда по границата с Румъния ще бъде крайна мярка.

Лазар предупреди, че “Унгария няма да приеме обратно нито един мигрант, ако бъде депортиран или изгонен от Западна Европа. “Нашата цел е да прекратим и сложим край на миграцията, а не да я организираме”, заяви още Янош Лазар.

Агенция БГНЕС припомня, че само през последните 24 часа в сръбския приемен център Прешево пристигнаха над 8000 души, а от Република Македония продължават да идват нови групи с мигранти. През последните няколко дни властите в Гърция рязко увеличиха организираното транспортиране на мигранти до македонския граничен град Гевгелия.

БГНЕС припомня още, че само в периода от 19-ти юни до вчера в Македония от Гърция са пристигнали над 250 000 нелегални мигранти. Всички те пристигат до Гевгелия с автобуси и влакове подсигурени от гръцката държава. / БГНЕС

Loading...
loading...
loading...
Унгария: Ще вдигнем ограда и по румънската граница, няма да приемем нито един върнат мигрант от Европа by

Последни от Свят

Facebook и Instagram се сринаха

Милиони потребители съобщават за срив на Фейсбук и Инстаграм в последния час. Мнозина
Отиди Горе