Украински радикал: Порошенко е главен олигарх и е начело на корупцията в Украйна

в Свят
Loading...

Лидерът на украинската Радикална партия Олег Ляшко нарече избирането на Петро Порошенко за президент на Украйна „най-голямата грешка на украинците след революцията”, предаде НТВ. На своя пост във Facebook Ляшко обяснил защо Радикалната партия е напуснала управляващата коалиция: „Радикалната партия излезе от състава на коалицията, защото Порошенко стои начело на корупцията в Украйна и е главен олигарх.”

Лидерът на радикалите прехвърлил на президента отговорността за кръвополитието край сградата на Върховната рада, където загинаха трима и пострадаха 140 души. Според Ляшко, Порошенко води Украйна към катастрофа, затова Радикалната партия е решила да премине в опозиция, за да няма отношение към ставащото.

Олег Ляшко: „Радикалната партия излезе от коалицията, защото за Порошенко главното е бизнесът и парите, а не интересите на Украйна.”

По-рано и самият Петро Порошенко намекна, че Радикалната партия може да напусне коалицията заради някакви договорености с олигарсите. При това държавният глава подчерта, че коалицията във Върховната рада се явява инструмент за спасяване на страната, а „спасяването на страната е по-важно от коалицията”.

В отговор Ляшко обвини президента в цинична лъжа, опроворгавайки всякакви подозрения за връзки с олигарсите.

източник: БЛИЦ

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе