Ученик от Лясковец с тежка съдба взриви нета с обръщението си към депутатите (ВИДЕО)

в България

Ученик от лясковското село Добри дял предизвика истински фурор във Фейсбук с видео, в което остро критикува депутатите. 18-годишният Павлин Иванов е ученик в СОУ “Максим Райкович” в Лясковец. Бащата на младежа е починал, а майка му вече 10 години живее в Италия, за осигури препитанието на семейството си. Павлин живее с брат си и баба си, но тъгува по майка си, която вижда едва две седмици в годината.

Възмутен от безработицата и безпаричието на българина, ученикът решил да запише видео, в което да сподели своето мнение за депутатите. В него Павлин през сълзи говори и за хората, принудени да търсят препитание в чужбина. “Тези хора от парламента не се ли питат дали на българите в чужбина не им е мъчно за държавата, за семействата им и за хората, които са изоставили тук. Тях никой не ги пита има ли къде да спят, какво да ядат и обичат”, коментира ученикът.

Той прави и съпоставка на депутатските заплати и пенсиите. “Нашите баби и дядовци взимат по 180 лв., с които да си платят тока, водата и лекарствата, без които не могат да живеят. За депутатите тази сума е просто една вечеря, а пенсионерите трябва да изкарат с нея цял месец”, казва в своето обръщение Павлин.

Той призовава народните представители да осигурят повече работни места, за да се върнат в родината българите, борещи се са препитание в чужбина. Видеото е гледано от хиляди хора, трогнати от личната история на ученика.

“Идеята за видеото ми дойде спонтанно. Вече ми писна само да се мълчи и хората да преглъщат това, което искат да кажат”, каза Павлин Иванов пред “Дарик”. Той обясни, че посланието е отправено директно към управляващите. “Само крадат и не реализират хорските мечти, не откриват работни места…”, сподели гледната си точка младежът.

Ученикът признава, че е очаквал видеото му да предизвика и негативни коментари. С изненада видял, че почти всички гледали обръщението го подкрепят. “Някои дори признават, че съм ги разплакал”, посочи Павлин.

източник: БЛИЦ

 

Ученик от Лясковец с тежка съдба взриви нета с обръщението си към депутатите (ВИДЕО) by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе