Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Uber стартират нова услуга за дигитални пари

в Крипто
Loading...

Uber, които не са непознати за крипто индустрията, благодарение на членството си в Libra Association, обявиха за по-задълбочено навлизане в дигиталните пари с нова финансова услуга, наречена Uber Money.

Въпреки че посоката им е ясна, никъде в съобщението не се споменава думата криптовалута.

Uber търси нови методи на плащане, не толкова за своите клиенти, а по-скоро за да помогне на своите водачи, наброяващи над 4 милиона, много от които нямат лесен достъп до банкови сметки и бързи пари в брой. Те ще постигнат това чрез цифров портфейл.

Проблемите, които Uber търси да разреши – мигновените транзакции, трансграничните разплащания, цифровите банкови сметки, и да извършат всичко това през тяхната дигитална финансова система. И все пак, това са всички проблеми, които могат да бъдат решени чрез криптовалута, което означава, че Uber може да навлезе в криптосферата. Плюс това, кой знае какво ще се случи с Libra?

Клон за финансовите услуги

Изглежда, Uber Money ще бъдат въведени първоначално, за да помогнат на шофьорите на платформата, но този клон се определя като ново начинание за приложението в сектора на финансовите услуги.

Uber Money ще започне с дигитален портфейл и актуализирани дебитни и кредитни карти, но се говори, че може да се разшири до предлагане на банкови услуги на потребителите на своята платформа.

„Искахме да помогнем на всички да разберат, че има нова част от Uber, която е фокусирана върху финансовите услуги и има мисия да предоставя на хората достъп до вида на финансовите услуги, до които не са имали достъп“, заяви ръководителят на Uber Money, Питър Хазелхърст, пред CNBC.

Uber имаше известни финансови затруднения. Конкуренцията се появи и няколко скандала разтърсиха компанията. С тази нова финансова екосистема, изглежда, те следват тенденцията на редица други компании – насочващи се към революция в плащанията.

Разбира се, няколко от тези основни компании, като споменатия по-рано Facebook и платформата Libra, търсят да се включат в процъфтяващия крипто сектор. И все пак, за Uber все още не се споменава, че ще се обърнат към блокчейн разплащания.

Финтех е разрастващо се пространство, като криптовалутата е само един от неговите аспекти. За Uber тези първоначални знаци сочат към ‘по-класически’ напредък на финансовите технологии.

Техният дигитален портфейл, Uber Wallet, ще позволи на шофьорите и клиентите да го използват за съхранение на долари, проследяване на историята на транзакциите им и извършване на електронни разплащания.

Планът е също така през следващата година да се интегрират Apple Pay и Google Pay, така че шофьорите да могат веднага да харчат парите, които получават, каза Хазелхърст.

Uber Money може да се интегрира и с Libra, ако Facebook монетата се появи на бял свят. Това че са част от Libra Association означава лесно използване на токена през Uber, който безпроблемно ще бъде интегриран в тази нова платформа.  Cryptodnes. BG

Членовете на Libra Association все още не са платили входната такса

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе