U.S. Пародия: Най-скъпият военен кораб в историята не може да воюва

в Свят

USS Gerald R. Ford
струва 13 млрд. долара,
но не работи

Най-скъпият военен кораб в историята на човечеството – американският USS Gerald R. Ford, не може да воюва. Това показва репортаж на телевизия CNN за самолетоносача, който струва рекордните 13 млрд. долара.

Според предварителната информация, обявена от Пентагона, плавателният съд трябваше да бъде готов за употреба този септември, но това няма да се случи. Майкъл Гилмор, директор на звеното за тестове и оценка към американското министерство на отбраната, разкри, че четири основни системи в кораба продължават да не функционират правилно.

Строителството на най-скъпия кораб започна през 2009 г. В корабостроителницата Newport News Shipbuilding в град Нюпорт Нюс.  USS  Gerald R.Ford е предназначен за завоюване господство на море и във въздуха в района на действие на ВМС. С него се планира да се нанасят въздушни удари по морски, както и по важни военни и промишлени обекти на противника. Освен това в неговите функции влиза поддръжка на бойните действия на сухопътните войски на континенталните театри на военните действия, осигуряване на морски десанти. Всичко това, ако все пак самолетоносача бъде пуснат в морето. / Nbox.bg

loading...
U.S. Пародия: Най-скъпият военен кораб в историята не може да воюва by

Последни от Свят

Отиди Горе