Twitter „посече“ Доналд Тръмп заради авторско право

в Свят

Предизборно видео, публикувано вчера от американския президент Доналд Тръмп, беше свалено от Twitter, тъй като в него незаконно е използвана музиката от филма от поредицата за Батман „Черният рицар: Възраждане“ от 2012 г.

Филмовото студио „Уорнър Брос“, собственик на франчайза „Батман“, е сигнализирало, че използването от президента на музиката от „Черният рицар: Възраждане“ „не е разрешено“.В клипа присъстваха снимки на демократите Барак Обама и Хилари Клинтън, съпоставени със снимки от двугодишното управление на Тръмп. На фона на музиката от филма се четеше текст: „Първо ви пренебрегват. След това ви се надсмиват. После ви наричат расист. Доналд Дж. Тръмп. Вашият вот. Доказа, че всички те грешат. Тръмп: голямата победа. 2020“.

Това не е първият случай, когато Доналд Тръмп се обръща към попкултурата, за да прокара политическите си послания.

Милиардерът вече няколко пъти се е позовавал на сериала „Игра на тронове“ и прочутия му девиз „Зимата идва“, като писа в Twitter „Санкциите идват“, във връзка с Иран, или „Стената идва“ – за стената по границата с Мексико.Как се казва „злоупотреба със запазена марка“ на дотракски език“, реагира остроумно тогава телевизия HBO, имайки предвид измисления език, който говорят част от героите в сериала. КРОСС

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе